Distriktsmästerskapen samlade ett 60-tal brottare från alla klubbar utom Karungi, som avstod på grund av många skador.
- Trots att deltagarna var ganska få blev det många bra matcher, tycker tävlingsledaren Lars-Ola Särkimukka.
Kiruna Sportklubbs tränare Zigmunds Jansons kunde vara särskilt nöjd. Hans adepter samlade 29 poäng, vilket betydde en förstaplats bland klubbarna. Tvåa slutade BK Snar på 22 poäng, medan Rosvik nådde bronsplatsen.

<span class="mr">Siktar mot SM
</span>Johanna Löpare, 14, Kiruna SK är en av de sex bästa i sin viktklass i Sverige och har liksom klubbkompisarna Olivia Pitkänen, Markus Särkimukka och Viktor Pääjärvi uppmärksammats av Svenska Brottningsförbundet. Detta genom att tas ut till Glentons Mästarmöte i december.
Där möts landets tio främsta i varje viktklass.
- Det är mitt närmaste mål. Sen siktar jag på SM i Kiruna i början av mars, berättar Johanna efter sin andra seger för dagen.
Johanna var för stark för motståndaren Siri Engström, Råneå, och vann på fall redan i första perioden:
- Segervapnet var en benkrok. Sen var det bara att pressa.
Strax innan besegrades Siris klubbkompis Jenny Larsson på fall i andra perioden.
Det har gått bra för Johanna sedan hon började med brottning som nioåring. Hon tränar fyra-fem dagar i veckan, varav ett kombinerat simnings- och styrkepass och tror sig kunna utvecklas vidare.
- Men framförallt tränar jag brottning för att det är roligt, säger hon.

<span class="mr">Åtta matcher på tre timmar
</span>En som har riktigt höga mål är Luleå BK:s Anton Nordström, 18, som siktar mot världseliten.
Han tränar nio gånger i veckan och har optimala förutsättningar på Idrottsprogrammet i Luleå, med förre världsbrottaren, polacken Andrzeij Franaz som lärare och tränare.
- Han är riktigt duktig, säger Anton.
Förra säsongen spolierades på grund av sju skador. Bland annat blev SM en missräkning. I DM i Boden hade det också kunnat gå bättre. Då ska märkas att Anton ställde upp i tre kategorier, med åtta matcher på tre timmar!
- Det värsta jag varit med om. Jag var med i de fyra första, sen blev det total blackout.
I år nöjde han sig med två. Nämligen i 84 kg för både juniorer och seniorer.
Striden stod hårdast med Kiruna SK:s Andreas Haapalainen, som normalt kör i en högre viktklass. Klasserna slogs ihop på grund av få deltagare.

<span class="mr">Svår motståndare
</span>Anton gick segrande ur bägge fighterna efter hård kamp. Sista matchen blev särskilt tuff där Anton tilldömdes segern vid ställningen 2-2, sedan Andreas missat att ta poäng i parterröverläge.
- Vi har kört mycket mot varann på träningsläger. Det var andra gången vi möttes i en match. Han är en svår, snabb och stark motståndare som man inte riktigt vet var man har, säger Anton.