Det blev en tät och grinig match mellan Södertälje och Luleå. Slagsmål i spelavbrotten och regelvidrigheterna duggade tätt. Slutresultatet 4–3 efter förlängning speglade den jämna kampen.
Den första perioden handlade mer om tjuvnyp och gruff än ishockey. Luleå gjorde förvisso ett mål, Pär Arlbrandt spelade snyggt fram Niklas Olausson, men så många fler målchanser var det inte. Hemmalaget vassaste möjlighet var ett skott av Linus Klasen som Mattias Modig tappade. Den lösa pucken hann dock aldrig glida in över mållinjen. Stundtals satt det tre spelare utvisade i båda båsen, till och med efter periodsignalen kunde de inte hålla händerna borta från varandra.
Den andra akten inleddes med numerärt överläge för SSK. Linus Videll tog vara på chansen genom att prickskjuta in pucken i Modigs vänstra kryss. Kvitteringen höll inte länge. Thomas Raffl kontrade in 2–1 ett par minuter senare. En puck som Bjurling tappade in mellan benen. Kanske hade han det målet i huvudet när Arlbrandt sju minuter senare från distans fick skjuta in 3–1 vid Bjurlings första stolpe utan att han var skymd. Bjurling byttes ut efter målet.
SSK var nere för räkning, men då slog Petri Pakaslahti knästående in reduceringen.
Domare Sören Persson slutade döma utvisningar i tredje. Hakningar, interference och andra regelvidrigheter Publiken vaknade till i tredje, det såg ut att tända hemmalaget som började skapa tryck mot Modig. Till slut gav arbetet resultat. Med sju sekunder kvar satte Pierre Hedin kvitteringen. Detta sedan Luleå haft tre lägen att sätta pucken i det tomma SSK-målet. Stolpen var i vägen en gång - två gånger sköt Niklas Olausson utanför.

- Det känne bedrövligt. Vi hade tom kasse två gånger innan. Det är små marginaler, konstaterade Johan Fransson som var mycket besviken.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Det kändes som om vi hade kontroll på läget och att vi var förtjänta av tre poäng - och sedan slutar det så här.
Södertälje dominerade sedan förlängningen. Linus Videll kom fri och kunde med en lång dragning sänka Luleå.

Mattias Modig hade en lyckad slutdel på matchen. Inte heller Vidells första kasse såg otagbar ut. Då stod Modig på knä redan innan Videll sköt och han fick mycket nät att sikta på.

Före kvitteringen var Modig ute bakom egen kasse och ställde sin lagkamrat Jan Sandström med en passning. Hans aktion med klubban när Videll kom fri, efter en indianare av just Sandström, i sudden såg inte heller helt stabil ut.

- Vi hade oflyt där. men en match håller på i 60 minuter och jobbar vi inte hårt hela tiden - då smäller det direkt, suckade Johan Fransson.