Matchens första mål kom genom David Rundblad som laddade från blålinjen efter 8.28 och pucken gick i mål bakom en skymd Mattias Modig.
Luleå var säkert belåtet efter 0–1 i den första perioden. Skellefteå vann skotten med 11–3 och var egentligen det enda laget som försökte anfalla.
Luleå hade tydlig fokus på att täppa till bakåt för att undvika att målen drog iväg.
– Det är många saker vi gör bra i första men får inte riktigt till power play. I fem mot fem stod vi upp bra, bra defensiv och kontrollerat, sa tränaren Roger Rönnberg på presskonferensen.
Luleå satte i stället högsta fart i andra perioden där bland andra Robin Lindqvist, Karl Fabricius, Thomas Raffl och Chris Abbott alla hade jättelägen. I stället tappade Johan Fransson pucken framför eget mål och Anders Söderberg kunde göra 2–0.
– Vi hade bud på flera mål och pucken rullade på mållinjen flera gånger. Och i stället blev det ett återkommande fenomen för oss där vi bjuder på mål när vi är på gång, sa Roger Rönnberg.
Skellefteås tränare Hans Särkijärvi höll med:
– Första sju–åtta minuterna är vi riktigt illa ute men Hadelöv var fantastisk i mål, sa han.
I stället för kvittering tappade Luleå matchen helt och 3–0 kom sedan efter 14.25, och då kändes matchen avgjord.
– Efter 2–0 glider matchen oss ur händerna och vi tappar moment, sa Rönnberg.
I tredje perioden var Luleå aldrig riktigt nära på att störa Skellefteå som gjorde sista målet i öppen kasse med knappt en minut kvar att spela.
– Totalt sett äger vi matchen helt och hållet. Luleå är inte alls med på banan, sa Hans Särkijärvi.
Luleå har fortfarande inte vunnit i Skellefteå men med ett annat flyt i andra perioden hade möjligheterna varit stora.