- Vi behövde bara spela försvar - och det gjorde vi i slutet, konstaterade Rudy Mbemba.

LF Basket var illa ute i hemmamötet med 08 Stockholm. Risigt försvarsspel i tre perioder betydde underläge med 57-68 inför de tio sista minuterna.

LF släppte in hemska 50 poäng på 20 minuter via ett försvarsspel som var lika obefintligt som det var bra i segermatchen i Sundsvall häromdagen.

Artikelbild

- Vi var sega i början. Vi ville så mycket men det blev inte bra ändå, menade Rudy Mbemba som var en av LF-spelarna som inledde trögt och gästernas Ollie Ilunga hade ett klart övertag på Mbemba i tre-kvart.

Sedan vände allt.

LF drog igång med 15-0 och 18-2 i den fjärde rundan och det var när laget, till slut,  steppade upp i försvar som spelet började flyta på igen. Enkla poäng och öppna skott blev vardag mot ett 08-lag som ställdes i foulnöd och som inte heller orkade med returtagningen under någon av korgarna.

Här var det överlägsna siffror, 40-28, för hemmalaget som till sist kunde vinna tämligen bekvämt efter 32-12 i sista tian.

- Vi fick kontroll på det hela och vi började spela försvar. Egentligen var det bara det vi behövde göra - spela ordentligt försvar, menade Mbemba som fick se sina lagkamrater Keith Ramsey, 21 poäng och 12 returer och Emil Salon, 20 poäng - fyra treor, vara två av spelarna bakom vändningen.

Själv sköt Mbemba också i ett par viktiga treor i slutrundan och hade också åtta returer och åtta assist.

- Det belv bra till slut, summerade han.