Det var aldrig något snack om saken om vart segern skulle gå i fredagskvällens basketmatch mellan LF basket och Jämtland.

Siffermässigt var det den andra perioden och det poängövertag den gav som till slut gjorde att LF basket kunde besegra Jämtland med 99-79 i Pontushallen på fredagskvällen.

Annars var poänggörandet jämnt fördelat, men uddapoängen i LF:s favvör ända fram till mitten av sista perioden, då LF drog ifrån igen.

Artikelbild

- En halvseg match i långsamt tempo, tyckte Norrbottens-Kurirens Magnus Tosser.

LF:s gigant var Justin Safford som gjorde 27 poäng innan han bänkades med väl förrättat värv i fjärde perioden. Keith Ramsey gjorde 18 poäng och tog 13 returer.

- Och många blockar, jag vet inte hur många blockar han gjorde, konstaterar Norrbottens-Kurirens Malin Öhrlund på plats i hallen.

För Jämtland var det Brandom McKnight för nästan hela pengen. 18 poäng och 7 returer. Darren Klaric och Evaldas Zabas gjorde sitt för att hålla nere siffrorna.

Vid förra mötet mellan de båda lagen vann Dennis Aulanders Jämtland. Den här gång var det inget  snack om saken vart segern skulle gå.

- Det var aldrig någon diskussion, säger Malin Öhrlund.