Publiken på Tunavallen i Eskilstuna fick se en riktigt svängig och målrik match, där hemmalaget fick en drömstart sedan IFK Luleås målvakt Lauri Rönkkö missbedömt en höjdboll. Misstaget skapade oreda i IFK-försvaret och gav Markus Wahlström möjlighet att göra 1-0 redan i den sjätte minuten.
IFK Luleå dominerade spelet under den första halvleken, men fick vänta ända till en timmes spel innan kvitteringen föll. 1-1-målet kom på straff sedan Daniel Ahonen fallit i straffområdet. Straffexekutor var Tomas Eriksson.
Tre minuter senare oroade hyperfarlige Daniel Ahonen på nytt hemmaförsvaret och den här gången lyckades han få bollen i mål efter att ha tagit vara på en målvaktsretur.
Historien upprepade sig tyvärr på nytt för IFK Luleå som inte den här gången heller lyckades hålla undan till seger. Med 20 minuter kvar att spela kunde Eskilstuna kvittera efter ett direktskott som satt otagbart bakom IFK-målvakten Lauri Rönkkö.
Trots att IFK Luleå skapade en rad fina målchanser i slutminuterna slutade matchen 2-2 och det var ett resultat som hemmalaget hade mest anledning att känna sig nöjd med. 
MATCHEN DIREKT Läs om matchen - minut för minut