Under sitt slutanförande slog Tuhkanen fast att den viktigaste omständigheten som visade att han klient var oskyldig var given: att han namngav den finländske mannen som kört upp hans firmabil från Stockholm till Kalix med tio kilo amfetamin.

– Jag har pratat med Sveriges mest rutinerade utredare, Bertil Salin, och han har aldrig hört något liknande. Man namnger inte någon i den här branschen. Har man gett sig in i den här leken, då pratar man inte med poliser, sa Marko Tuhkanen och fortsatte:

– Han har blivit grundlurad. Men han kände sig tvungen att berätta, för sitt barns skull och för sitt företags skull. Det här är helt unikt. Det gör man inte när det handlar om kilovis med amfetamin. Då är man tyst och tar sitt straff.

Och att 54-åringens nervositet under polisens tillslag i höstas skulle ses som försvårande för honom, avfärdar Tuhkanen.

– Vem är inte nervös, om man har ett kilo amfetamin i hemmet? Det är enormt mycket som står på spel i dag. Kan det trots allt inte ha gått till som han har berättat?

Advokaten pekade även på hans klient aldrig hade rört sig i kriminella kretsar eller hade drogproblem – och att han hade god ekonomi.

– Det brukar inte se ut så här, sa Marko Tuhkanen.

På eftermiddagen kom tingsrättens beslut.

– Allt talar för att han kommer att fällas, om det inte är på det sättet att rätten inte hann överlägga klart. Men vi utgår från att det blir en fällande dom och den kommer givetvis vi att överklaga.