I fjol valde Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund att para ihop Patrick Cehlin, Niklas Olausson och Robin Kovacs. Det resulterade i en fruktad kedja som skördade framgångar. Trots den lyckosamma matchningen splittrade man senare på den för att kunna ställa upp med en jämnare trupp.

Nu är de tillsammans igen – men jag var inte imponerad över vad jag fick se i träningsmatchen mot Timrå med nio dagar kvar till premiären.

De hade alla möjligheter att fokusera på det offensiva spelet, men fick sällan tryck i anfallszon, trots att motståndet inte höll SHL-nivå.

Den kedjan har alla förutsättningar att vara Luleås bästa i vinter – kanske till och med en av ligans bästa kedjor om skador inte förstör och stjärnorna står rätt. Alla verktyg finns för att lyckas, nu gäller det bara att hitta kemin tills den 15 september då Brynäs väntar på hemmaplan.

Då kan det här bli kul, för det var det inte mot Timrå.

Det var en av de sämre matcherna jag sett på ett bra tag.

Luleås bästa kedja var den fjärde med Johan Forsberg, Jonas Berglund och Karl Fabricius. De lyckades med pressen och skapade stundtals riktigt bra tryck framåt.