LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Cherry Glazerr - "Apocalipstick" (20/1)

Inför nya albumet har Los Angeles främsta fuzz-pop trio gått från kultbolaget Burger Records till det större Secretly Canadian. Och ska man utgå från singlarna "Told You I'd Be With the Guys" och "Nurse Ratched" har bandet även tagit ett musikaliskt steg framåt med ett mer välpolerat sound, utan att för den sakens skull tappa i vare sig känsla eller slagkraft.

Artikelbild

| Psykedelia. Australiens enda King Gizzard and the Lizard Wizard planerar att släppa fem album 2017.

Den som vågar kan ta en titt på den blodiga videon till "Nurse Ratched", regisserad av Roxanne Benjamin som tidigare bland annat gjort rysaren "V/H/S".

Ty Segall – ”Ty Segall” (27/1)

Ty Segall släpper sitt andra självbetitlade och totalt tjugotolfte album sedan debuten 2007. Nä ok, enligt Duo Nöjes uträkningar blir det den hyperaktive Laguna Beach-musikerns elfte fullängdare (typ), borträknat livealbum, samarbeten, samlingar, splitar och annat smått och gott.

Om första singeln ”Orange Color Queen” är talande för hur resten av albumet låter kan vi vänta oss den sköna mix av sentida Beatles och Marc Bolan som bjöds på plattorna ”Goodbye Bread” (2011) och ”Sleeper (2014) och som blivit något av Ty Segalls signatursound.

Artikelbild

| Säkert. I februari släpper Annika Norlin sin första svenskspråkiga Säkert-skiva sedan 2010.

Säkert – ”Däggdjur” (3/2)

Det har hunnit gå hela sex år sedan Annika Norlin senast släppte ny musik på svenska. Förväntningarna på kommande ”Däggdjur” är följaktligen skyhöga. Redan nu kan man lyssna på låten ”Snooza” på Spotify och skaffa sig en uppfattning om vad som komma skall, en låt som släppts som en försmak innan albumets första officiella singel ”Kommer Hända”. Och som om det inte vore nog gästar bland andra Alina Björkén från könsförrädare på plattan som släpps den tredje februari.

Artikelbild

| Prisoner. Ryan Adams släpper sitt 15:e studioalbum "Prisoner" i februari.

Ryan Adams – ”Prisoner” (17/2)

”Prisoner” är Ryan Adams 15:e album sedan 2000, och hans första med eget material sedan 2014. Inför släppet har Adams på sociala medier skrutit om att han spelat in över 90 (!) nya låtar. I slutändan hamnade bara tolv av dem på det färdiga albumet, men de första singlarna ”Do You Still Love Me?” och ”To Be Without You” pekar soundmässigt åt två helt olika håll. Spännande.

Artikelbild

| Comeback. Jesus And Mary Chain, här runt tiden för senaste plattan "Munki" (1998). I mars är det dags igen.

King Gizzard & The Lizard Wizard – ”Flying Microtonal Banana” (24/2)

Det första av inte mindre än fem utlovade nya King Gizzard-album 2017. Som titeln antyder har det sju man starka australiensiska psykbandet på ”Flying Microtonal Banana” använt sig av specialbyggda mikrotonala instrument. Alltså instrument där man kan spela tonsprång mindre än halvtonsprånget, det minsta språnget i de traditionella skalorna, något som är vanligt i exempelvis indisk musik.

Artikelbild

| Apocalipstick. Cherry Glazerr släpper sitt andra album den 20 februari.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!