Anhållen för skadegörelse av bilar

En person är anhållen misstänkt för flera fall av grov skadegörelse och stölder hos bilhandlare i Kiruna.

Foto: Arkiv

Kiruna kommun2019-09-23 10:29

Polisen tog in en person för förhör under fredag eftermiddag och genomförde en husrannsakan. 
– Sedan anhölls person i fredags eftermiddag, säger Fredrik Söderlind, förundersökningsledare vid Kirunapolisen. 
Vad var avgörande för gripandet?
– Det var vanligt klassiskt polisarbete, det var inte något tips som var avgörande för att vi skulle komma personen på spåren. Det var sammantagna uppgifter som vi har arbetat med, det är klart att det ingår vissa tips, och det ingår observationer av personal i yttre tjänst och utredningsjobb som har kommit fram till en misstanke. Det är många saker som vi gör att vi har kommit fram till en misstänkt. 

De senaste tre månaderna har Bilbolaget och Bilcity råkat ut för flera fall av skadegörelse. Senast under natten mot torsdagen då fyra tankstationer förstördes. För cirka tre veckor sedan förstördes 20 bilar. Polisen ser gripandet som ett genombrott i utredningen. 
– Vi har goda utsikter att lösa många brott som har begåtts i Kiruna den senaste tiden, skadegörelse, brott och stölder, säger Fredrik Söderlind.

Den misstänkte personen är en man i 20-års åldern och är anhållen på sannolika skäl för grov skadegörelse, skadegörelse av normalgraden och stölder.  
– Som det ser ut nu så har vi en som är på sannolika skäl misstänkt för de här brotten, vi har inte misstankar om några fler. 
Så det kan vara en person som har begått de här brotten?
– Det får utredningen visa men i nuläget så jobbar vi med en misstänkt i alla fall.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!