Det framgick vid presskonferensen i polishuset i Luleå på tidiga torsdagskvällen.

Det är kammaråklagarna Ulrika Schönbeck och Anna Bergström som nu tagit ansvar för att leda förundersökningen. Under dagen har en man anhållits i sin frånvaro skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Han greps på en adress i Boden klockan 13.20 och anhölls 16.45.

Artikelbild

| Det är kammaråklagarna Ulrika Schönbeck och Anna Bergström, bilden, som nu tagit ansvar för att leda förundersökningen.

- Jag beslutade anhålla en person i sin frånvaro. Personen greps på en adress i Boden klockan 13.20. Det är en man och misstankegraden är skälig misstanke, säger Anna Bergström.

Mannen har förhörts under eftermiddagen och förnekar brott.

Tidigast imorgon kommer de första svaren på de prover som tagits på de funna kroppsdelarna men enligt åklagarna talar allt för att det handlar om Vatchareeya Bangsuan.

- Visuellt har vi kunnat konstatera att allt talar för att det rör sig om den försvunna kvinnan från Boden, säger kammaråklagare Ulrica Schönbäck.

Artikelbild

Den anhållne mannen är samme man som Norrbottens-Kuriren tidigare beskrivit som intressant för utredningen. Åklagarna vill inte gå in på vilken relation offret och den misstänkte har till varandra.

Nu ska flera förhör hållas med personer som har information att lämna till utredningen.