Bastard burgers, företag

Foto: Fotograf saknas!

Årets Norrbottning2019-12-12 06:12

Bastard Burgers - William Engman, Kristofer Forss, Daniel Ek, Niclas Öberg och Simon Wanler

23 september 2016 startades den första enheten i hemstaden Luleå med inspiration från New York och rötterna i Norrland. Det startades som ”ett litet hål i väggen” med få sittplatser som ständigt var upptagna. I dagsläget finns restauranger över hela landet men planer finns på utlandslansering.

Vilken är er drivkraft?

Hela Bastard Burger föddes ur en enorm kärlek till hamburgare. Det har varit vår drivkraft sedan dag ett. Sedan har vi vuxit till en ganska stor organisation. Vi vill ta konceptet, norrländskt streetfood, från Luleå ut i världen, säger Simon Wanler.

Vilken är er största bedrift?

Det måste man ändå säga är att gå från ett hål i väggen och sex anställda till ett bolag med 300 anställda och 30 restauranger på tre år. Vi har lyckats växa med bibehållen kvalité och kultur i bolaget.

Vilka är er främsta egenskaper som grupp?

Jag återkopplar till passionen och kulturen. Hela vägen från ledningen till alla våra anställda och medarbetare finns en kultur och passion som är helt otrolig. Det gör att det är så jäkla kul att jobba med det här varje dag.

Vad har Bastard Burger betytt för norrbottningarna?

Vi upplever en viss lokal stolthet på andra orter och på sociala medier, att vi kommer härifrån. Vi har serverat Luleburgaren och Lulecheese på en bakgård i Bronx och står verkligen upp för vårt ursprung . Vi hoppas att det är en ömsesidig stolthet.

Vad skulle det betyda för er om ni blev Årets norrbottning?

Det skulle vara skitkul. Det är verkligen vår profil, en del av ryggraden och själen för Bastard Burger är att vi är härifrån, säger Simon Wanler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om