I början av april gjordes en oanmäld livsmedelstillsyn hos en livsmedelsföretagare i kommunen. Flera produkter förvarades på fel sätt och i fel temperaturer. Några produkter förvarades i torrförråd trots att de bör förvaras i kylskåp. Ett kylskåp visade för hög temperatur för förvaring av livsmedel. Personalen kunde inte svara på när vissa produkter öppnats och informerades då om att dessa produkter inte fick användas.
Kommunen uppmanar företagaren att regelbundet rengöra lokalen, inredningen och utrustningen då klibbigt belägg noterades på en skåphylla. Dessutom hindrar golvförvaring att städning kan göras på ett godtagbart sätt.
Livsmedelsföretagaren ska vidta åtgärder som ska säkerställa att livsmedlen inte förorenas.
Vissa avvikelser som konstaterades är av allvarlig karaktär och har inte åtgärdats sedan förra inspektionen i november 2015. Det gäller förvaringen av produkter på fel sätt samt att kökspersonalen inte bytte skor när de vistades utomhus och att arbetskläder förvarades i torrförrådet.
Ett uppföljningbesök kommer att göras.
Mest läst
Tunga beskedet: Konkurs drabbar 65 anställda
Misstänkt terrorhot mot Sverige
Roger Rönnberg: "Jag tror inte Luleå vill ha tillbaka mig"
Kuriren rekommenderar
Läs mer: De hade högst inkomst i din kommun.
Läs mer: Lista över brotten i din kommun under 2015.
Kuriren listar: Krama, ligga och korva – har du koll på länets orter?
Läs mer: Vilka regler gäller för dig och din cykel?
Läs mer: Här hittar du samtliga fastighetsaffärer
Läs mer: Världskändisarnas udda besök i Norrbotten.
Läs mer: 14 personer du inte visste är från Norrbotten
Kuriren listar: 11 produkter som du alltid kommer hem med från Ikea