För tre säsonger sedan värvades Silvander in från Roki i den finska andraligan. Och när AHC tog steget upp i allsvenskan utsågs 30-åringen till lagkapten i Haparandalaget.

Men när förra säsongen var över hade Silvander ett möte med sportchefen och tränaren Per Kenttä. Och de två parterna kunde inte enas under löneförhandlingarna.

– Vi snackade lite om framtiden och det var lite för stor skillnad på vad jag ville ha och vad de ville betala mig så jag tänkte att det är bättre att åka någon annan stans. Per Kenttä har inte ringt mig efter dess så det är nog ganska säkert att jag inte kommer spela i Asplöven, säger Silvander.

Hur känns det?

– Jag tänkte att jag kunde spela resten av min karriär här i Haparanda så jag är lite ledsen över att det inte är möjligt för mig att spela kvar här. Jag har gjort så mycket för laget de tre åren jag varit här så det känns lite otroligt att de inte vill betala mig bra pengar.

Ny klubbadress för Silvander kan bli ett lag i Finlands motsvarighet till hockeyallsvenskan, Mestis.

– Jag har snackat med några lag i Mestis och utomlands men jag har inte hittat något lag som jag vill spela i ännu. Säsongen börjar i september och jag har jobbet kvar här i Haparanda till den sista augusti så jag har ingen brådska med att skriva kontrakt, säger Silvander.