Bastuklubben tippar på vinst igen

Regerande mästarna osar av självförtroende inför årets upplaga av Tips-SM.

Tommy Moberg, Ingemar Moberg, Leila Moberg, Andreas Lundström, Jaana Moberg och Katarina Moberg är familjen som lyckas pricka rätt.

Tommy Moberg, Ingemar Moberg, Leila Moberg, Andreas Lundström, Jaana Moberg och Katarina Moberg är familjen som lyckas pricka rätt.

Foto: Monica Olofsson

Gällivare kommun2019-10-19 11:20

Bastuklubben i Gällivare är regerande mästare i Tips-SM. Laget, bestående av medlemmar från familjen Moberg och en vän till dem, vann en kvarts miljon kronor och en resa till England för att titta på fotboll förra året.

– Det känns helt underbart. I 30 år har vi setts med familjen och bastat och tippat varje lördag, det är därför vi heter Bastuklubben. Inför finalen pluggade jag i två veckor och det var det värt. Jag har drömt hela livet om att åka till England och kolla på fotboll och nu får jag göra det, sa Ingemar Moberg efter finalvinsten.

I år satsar familjen åter på seger när Tips-SM startar på lördag. Totalt är de åtta personer i åtta lag som tävlar tillsammans och i bastun har förberedelserna börjat, enligt ett pressmeddelande från Svenska Spel.

– Vi håller på att samla ihop gänget och sätta taktiken. Förra året startade vi halvbra men sen gick vi väldigt bra andra halvan och fick tre lag i final. I år ska vi ha någon i den individuella finalen också. Vi har gott självförtroende, just nu i alla fall, säger Ingemar Moberg.

Premier League-resan gick till London där matcherna Tottenham mot Arsenal och Fulham mot Chelsea stod på schemat.

– Det var ett minne för livet, resan vi gjorde med alla vinnare i Tips-SM var fantastisk. Vi tyckte det var så roligt att vi åkte tillbaka till London för ett par veckor sedan. Då såg vi Arsenal slå Aston Villa med 3-2, säger Ingemar Moberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!