Bland annat visar han fotografier från den 16 september 2017 då Luleå hockeys fans skulle ha sin traditionsenliga premiärmarsch för att fira att säsongen skulle dra igång. Då skapades reaktioner mot att röken från deras bengaler låg tät över Stadsparken i Luleå, att många var maskerade och mot en del ramsor som skanderades. Gert Frost var på plats och efteråt skapade bilderna diskussion - ögonblicksbilder lika aktuella idag som då.

Men utställningen visar också andra motiv från olika platser i Norrbotten och Sverige. Under tre år har Gert Frost drivit projektet ShutterUpNorth som uteslutande innehållit bilder från Norrbotten, sett genom hans objektiv. Ett projekt som nu är avslutat men som när det startade beskrevs såhär; ”ambitionen är inte att förändra bilden av Norrbotten, däremot att bidra till att göra den mer varierad och därmed sann”.

För Gert Frost, som under många år arbetat som nyhetsjournalist, författare och konsult i medie- och kommunikationsfrågor, har bilden blivit alltmer betydelsebärande i hans berättande – ett verktyg att förstå eller begrunda verkligheten. Det som varit eller det som är.

Artikelbild

Skribenten och fotografen Gert Frost ställer ut på Kiruna Airport.

Utställningen "Pratbilder" visas från och med 30 augusti till 13 november.