Det är Postkodlotteriet som har fått en vinnare från Kalix. Såhär i VM-tider är det spelaren från bronslaget 1994, Jesper Blomqvist, som delar ut elva miljonvinster till sin miljonelva. Under torsdagen hälsade TV-teamet från TV4 på Ann Stenman i Kalix.

De parkerar bilarna en bit bort för att överraska Ann Stenman. Familjen har försökt hålla det hemligt för henne och den officiella historian var att en fiberinstallatör skulle komma på besök. Men i stället var det Jesper Blomqvist som kom med en fet check. En miljon kronor. Gymnasieläraren Ann Stenman som inte brukar ägna sig åt lotter, som gick med på att köpa en lott när hon fick höra att pengar skulle gå till välgörande ändamål, höll sig kall och tog emot vinsten utan att tappa minen. Men visst pirrade det till i kroppen.

– Det är helt makalöst. Osannolikt, säger Stenman.

Artikelbild

| Ann och sambon Johnny Sandberg firar vinsten.

Hon har drömt om en resa till Galapagosöarna och det tänker hon unna sig efter den här vinsten.

– Jag tänker att pengar ska omsättas till trivsel och när man får chansen ska man väl unna sig något.

Stenman som nyss har köpt föräldragården får nu ett bra tillskott när huset ska renoveras också. Men först måste hon nog smälta att hon faktiskt har vunnit. Detsamma gäller sambon Johnny Sandberg.

– Jag trodde ju inte att det var sant. De hade ringt brorsan och han sa att Postkodlotteriet sökte mig, men jag trodde ju bara att han drev med mig. Men det var sant. Helt otroligt. Kanske det är läge att gifta sig med henne nu, säger Johnny och blinkar mot Ann.