Hon var även med förra året. Då hade författarna sina bokbord i gallerian.
– Vi satt utanför stadsbiblioteket och folk som gick förbi såg oss. Vi presenterades också på ett helt annat sätt i programbladet. Den största skillnaden jämfört med i år är att vi nu skuffades undan i källaren och att det i programbladet inte ens stod något om att vi fanns, säger Cecilia Larsson Kostenius.
När hon ifrågasatte det kom det upp ett Facebookinlägg på Eyvind-sidan.
De hade en programpunkt, Exposé: Bokbord och förlag.
– Men det stod ingenting vad det innebär och hur ska man då veta vad det är. Det fanns inte heller någon specifikation vilka författare och förlag som deltog. Det var som att det bara var en programpunkt klockan elva på lördagen, men vi satt där från fredag till söndag. Få visste om det.
Det var så väldigt anonymt, menar Cecilia Larsson Kostenius. Det var ingen annonsering som lockade folk till dem eller ens informerade om var de fanns.
– Vi själva som satt där tryckte upp flygblad, bjöd in folk och delade på Facebook. Vi stod själva för marknadsföreningen. Det kom fler på söndagen och det var tack vara oss inte arrangören.
Hon berättar att det från början var tänkt att besökarna skulle betala inträde för att alls kunna besöka även bokborden i Sagabiografens kafé.
– Det protesterade vi mot direkt. Det är ju inte klokt att folk ska behöva betala för att komma och titta. Så det ändra de. Att seminarierna kostar förstår jag.
Dessutom, berättar Cecilia Larsson Kostenius, att det kom ned hantverkare där de satt och började arbeta.
– Folk vände ju i trappen för de trodde att det var en byggarbetsplats.
Hon och de övriga deltagarna har bett att få slippa bordssvgiften.
– Det är inga ofantliga summor det handlar om, 300 kronor för hela helgen. Men det känns dumt att behöva betala.
Linn Wahlberg, eventkoordinator på Boden Event, förklarar att de tidigare har fått väldigt mycket kritik för bland annat placeringen av bokborden och att programmet varit utspritt på flera ställen.
– Vi har inget riktigt bra ställe där vi kan samla allting. Vi har använt oss av Bodensia, Folkets hus och gallerian. Vi kände att vi måste krympa ned och samla ihop det. Det här var vårt försök att göra det.
Nu har författar- och berättardagarna arrangerats i olika varianter tre år och ska utvärderas.
– Det var jätteotur att folk inte gick ned till bokborden, men om de är där för programpunkterna är det jättesvårt. Vi som stod där gjorde så gott vi kunde.
Att författare och förlag inte fanns med i programbladet beror på att alla inte var säkra att de skulle delta och till slut förklarar Linn Wahlberg att det blev för sent.
– Det blir konstigt att trycka vissa och vissa inte. Med facit i efterhand finns det alltid saker man hade kunnat göra bättre. Det är vår drivkraft.
Linn Wahlberg vet inte om de kommer att efterskänka bordsavgiften. Det blir en fråga för vd:n Susann Jonsson.