Brännastrand får en ansiktslyftning

Inredning med marin känsla, varierad meny och temakvällar. Den 1 juli är invigningen planerad av den nya restaurangen på Brännastrand -
i Boden.
? Det här känns som det roligaste man har gjort, säger Henrik Lindström.

BODEN2006-03-24 06:30
Henrik Lindström utgör ena halvan av duon Nilsson och Lindström restauranger AB. Tidigare i vinter stod det klart att det blir han och kompanjonen Magnus Nilsson som tar över driften av Brännastrand. De har mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen och har tidigare bland annat drivit Travbanerestaurangen och Hotell Bodensias restaurang. Men nu är det Bränna-strand som gäller, till 100 procent.<br>Ansökan om bygglov<br>Bygglovsansökan lämnades in till Bodens kommun i onsdags. Den kommer troligen att ta några veckor att behandla. Henrik Lindström och Magnus Nilsson vill att byggandet kommer igång så snart som möjligt. <br>Idéerna om hur verksamheten ska se ut är redan klara och menyerna för restaurangen håller på att arbetas fram.<br>&nbsp;? Vi lagar maten och provsmakar, säger Henrik Lindström. <br>Inne i restaurangen kommer det att finnas en scen för musik och underhållning. Golven kommer att ha ett utseende som påminner om däcket på en båt. Det marina temat ska även gå igen i inredningsdetaljerna. Restaurangens kommer också att ha runda fönster. Inne i restaurangen kommer det att finnas omkring 60 sittplatser för matgäster och dessutom en bar. Utomhus blir det en stor uteservering.<br>&nbsp;? Det passar bra i det här området, med läget mot vattnet. Det kommer även att finnas båtbryggor. Vi hoppas på lite småbåtar som kommer och lägger till, säger Henrik Lindström och skrattar. <br>Den nuvarande byggnaden på Brännastrand, grillrestaurangen, kommer att inhysa kök och förrådsutrymmen. Själva restaurangdelen ska byggas till. <br>Restaurangen kommer att hålla öppet året runt. Nu den första sommaren ska den vara öppen så mycket som möjligt, under veckans alla dagar. <br>Trädäck med uteservering<br>Henrik Lindström och Magnus Nilsson ska helt enkelt undersöka vad besökarna vill ha. De kommer inte att tillsvidareanställa någon personal till en början, eftersom de först vill ta reda på hur mycket arbetskraft som behövs. <br>&nbsp;? Det ska byggas ett trädäck med uteservering. Men alla fönster utåt ska gå att öppna, förklarar Henrik Lindström.<br>Ute fast inne<br>Känsla av uteservering, även om man väljer att sitta inomhus, alltså. <br>Henrik Lindström tycker att det finns ett bra utbud av restauranger och nöjesställen i Boden i dag. Men han tror att ett nytt ställe är bra för att locka folk till att gå ut mer.<br>&nbsp;? Vi vill driva det ultimata stället, dit vi själva skulle vilja gå. Nu vill vi sparka igång. Det gäller bara att vi är förberedda när huset är på plats, avslutar Henrik Lindström.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om