Monica Nyman och Ulrika Granström har drivit Hanssons sedan 1 augusti 2014. Nu ska de bygga ut och fördubblar både utrymme och utbud.
– Vi ökar i dubbel bemärkelsen. Vi ökar både vår konditori- och restaurangverksamhet, säger Ulrica Granström.
Det innebär att de får 40 nya sittplatser, vilket betyder 80 totalt. Utbyggnaden medför även att det blir en stor uteservering mot Centrumtorget.
Monica Nyman och Ulrika Granström har bestämt sig för att göra en rejäl satsning. Idén och planerna började ta form för ett och ett halvt år sedan. Att satsningen nu blir verklighet är tack var goda grannar och att de har en hyresvärd som hittade en lösning.
– Det gäller att frigöra ytor så att man kan expandera, säger Ulrika Granström.
Från början fanns inte de ytorna. De kontaktade fastighetsägare, Bodenbo och det fanns även funderingar på att flytta. Ett tag sneglade de på den lokal där See Me & Him nu ligger, men den var som sagt upptagen.
– Vi tittade på vad som fanns för vi såg ju att kunderna vände i dörren för att det var fullt. Vi såg att vi kunde utöka och ville det.
Med en rockad i dialog med ägaren av affären Ida Nilssons garn- och handarbetsaffär och med hjälp av Bodenbo så öppnade sig möjligheten att bygga ut den befintliga lokalen.
– Det är det bästa att få vara kvar, säger Monica Nyman.
– Vi har ett fantastiskt läge, tillägger Ulrika Granström och berättar att de kommer att byta namn till "Färgaregatan sött och salt" när de nyöppnar.
De blir en helt ny entré.
– Det blir ett luftigare flöde som binder ihop det hela. Det blir en lång restaurang där den ena delen blir mer kafédel och den andra matsal, men båda hör ihop och kan nyttjas samtidigt.
Kaféet kommer ha samma utformning som idag, men matsalen får ett annat stuk. Ulrika Granström säger att de kommer fortsätta jobba med det avskalade nordiska.
– Men det ska ändå vara funktionellt. Identiteten blir ny, men kunderna kommer att känna igen.
Båda är jätteglada. Enligt tidplanen ska ombyggnationen vara klar så att de kan öppna igen i slutet av april lagom till turist- och utesäsongen.
Förutom att de utökar konditoridelen med mer som de bakar själva kommer de när det blir plats att utöka lunchserveringen med en huvudrätt, så det blir två, och erbjuda bistro under veckosluten.
Monica Nyman säger att det har varit pirrigt och nervöst, men att de kommit över det nu.
– Vi är mer i en genomförandefas. Allt känns så självklart i och med att vi har hållit på så länge. Vi har haft god tid på oss att tänka igenom det här. Det har flutit på bra. Nu är vi inne i den här spännande fasen med inköp och att söka ny personal, säger Ulrika Granström.
Verksamheten går runt på sju personer, hel- och deltidsanställa. Ulrika Granström räknar med att det även blir en fördubbling av arbetsstyrkan.
De kommer att ha stängt några veckor och kommer inför nystarten att lansera en ny hemsida.