Kathrun Magito, rektor, säger att entreprenöriellt lärande är något som ska genomsyra hela skolan.
– 16 utländska elever är på besök den här veckan och vi samarbetar med föreläsare.
Varje land har anlitat föreläsare från universitet och näringslivet, som pratar om hur det fungerar i respektive land.
I Boden talade entreprenören Anna Pugacova som hur hon utan förutsättningar lyckades starta ett företag och Adrian Rodriguez från LTU pratade om vad man kan lära från olika kulturer.
Läraren Jan Lindberg är koordinator i Boden för projektet, som bygger på att eleverna utifrån olika förutsättningar ska skissa på ett tänkbart företag. Temat i Boden är kulturellt företagande inom kreativa näringar. I de andra länderna när de varit där på besök har det varit andra teman.
– De bygger upp ett företag visuellt som de presenterar för en jury, säger Jan Lindberg.
De har involverat näringslivet i juryarbetet och presentationen blir en form av examination, som eleverna gjorde på torsdagen.
– Så gör vi i alla länderna och det finns en tanke att bygga vidare på det här i kommande projekt där eleverna även ska ut på företag.
Tolv lärare är med i projektet. Kathrun Magito tycker att det stärker samarbetet på skolan.
– Många lärare jobbar ihop. Ytterligare tre är med för att titta på det svenska skolsystemet, men det ligger utanför projektet.
Engelska är det gemensamma språket.
Eleven Kine Wistven från Norge berättar att eleverna paras ihop med någon av de andra eleverna från ett annat land. Så förra läsåret sov Natalie Senbom från Boden hemma hos henne under sitt besök i Norge. Nu sover hon hos Natalie, som tycker det är spännande att ta del av andra kulturer.
Zoé Lejeune, Belgien, är i samma grupp och berättar att deras idé bygger på att man skapar en internationell app med världen som mötesplats. Där kan människor skapa relationer och bli vänner. Hon tycker det har varit kul att arbeta tillsammans.
– Det är roligt att möta nya människor och prata engelska. Världen är så stor att man måste resa.
Sofie Hansen, Norge, tror och hoppas att de kommer att hålla kontakten i framtiden. De har lärt sig mycket, men har inte bara jobbat, utan har även gjort roliga saker tillsammans.
Björn Inge Andreassen från Alta, Norge, är huvudkoordinator för hela projektet.
– Det här utbytet innebär att våra elever och andra elever får möjlighet att pröva arbeta i ett sammanhang. De får lära sig att tänka affärer, hur det är att utveckla och driva företag.
Han bedömer att arbetsmarknaden kommer bli mer och mer internationaliserad.
– Internationell kompetens blir viktigare och viktigare hos unga människor, liksom entreprenöriell kompetens.
Jan Lindberg påpekar att det övergripande är att EU från början var ett fredsprojekt och påpekar att det fortfarande är det.
Utifrån hans resonemang om EU, som fredsprojekt tycker eleverna som Norrbottens Media med talade även att man kan se deras internationella mötesplats, som en fredsapp.