Exklusiv boendeanläggning är Årets Turistföretag

Arctic Bath har snabbt etablerat sig i toppen bland världens mest exklusiva och unika boendeanläggningar. Nu kan de också stoltsera som Årets Turistföretag.

Arctic Bath, med Peter Engström och Klara Ranggård, är Årets Turistföretag.

Arctic Bath, med Peter Engström och Klara Ranggård, är Årets Turistföretag.

Foto: Linda Sundström

Boden2022-04-23 21:14

Priset ska gå till ett företag som är verksamt inom besöksnäringen och som på något sätt skapar mervärde för andra företag inom näringen. En stor del av den totala ekonomiska omsättningen ska komma från besökare utanför Luleå, Boden, Piteå, Älvsbyn och Kalix och företagets verksamhet ska ses som en viktig besöksanledning utifrån.

Årets andra kategori på Bodens näringslivsgala är Årets Turistföretag och vinnaren är Arctic Bath.

Hur känns det?

– Vi är otroligt stolta och tacksamma. Vi har startat en attraktion som är en världsattraktion, säger Peter Engström och fortsätter:

– Det hjälper inte med cool arkitektur om man inte fyller den med duktiga människor som är på stället med hjärtat.

Vad betyder det här priset för er?

– Det är ett bevis på att många satsningar har varit rätt satsningar. Trots pandemin och andra kriser så har det burit frukt.

Motivering: "Arctic Bath har snabbt etablerat sig rakt in i den absoluta toppen bland världens mest exklusiva och unika boendeanläggningar. Företaget erbjuder på riktigt det som förknippas med norra Sverige: naturen, det genuina bemötandet, White Guide-restaurang med fokus på ortens lokala råvaror och en unik arkitektonisk upplevelse i den arktiska miljön - under alla årstider."

Årets Turistföretag

Prissponsor är Boden Turism ekonomisk förening och juryordförande är Hanna Engström. Prisutdelare är Barbro Gustavsson från styrelsen för Boden Turism.

Resterande nominerade: Arctic Adventure och Bodentravet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!