Ny toppchef som byter fastigheter mot hotell

Anna Forsman har blivit ny chef pÄ Quality Hotel Bodensia i Boden och lÀmnar fastighetsbranschen. "Det Àr en barndomsdröm som gÄtt i uppfyllelse", sÀger 48-Äringen.

Under V75-helgen i Boden sÄ fanns nya hotellchefen  Anna Forsman med ute pÄ golvet."Jag försökte hjÀlpte till med det jag kunde bland annat plocka disk och hÄlla rent och snyggt", sÀger Anna.

Under V75-helgen i Boden sÄ fanns nya hotellchefen Anna Forsman med ute pÄ golvet."Jag försökte hjÀlpte till med det jag kunde bland annat plocka disk och hÄlla rent och snyggt", sÀger Anna.

Foto: Lena Leffler

Boden2023-06-22 11:00

Första arbetsveckan startade med ett ryck. Anna Forsman jobbade under V75-lördagen den 17 juni bara för att "kÀnna" pÄ pulsen.

– Jag gillar att vara ute bland gĂ€ster och det Ă€r ju extra kul nĂ€r det Ă€r nĂ„gon happening. Min arbetstid Ă€r vardagar men dyker det upp nĂ„got sĂ„ syns jag sĂ€kert fler helger hĂ€r.

– Under travet hade vi fullbelagt sĂ„ jag försökte hjĂ€lpte till med det jag kunde bland annat plocka disk och hĂ„lla rent och snyggt, sĂ€ger Anna Forsman och skrattar.

undefined
Anna Forsman, som blivit ny hotellchef pÄ Bodensia kommer frÄn fastighetsbranschen. "För mig Àr det viktigt att fortsÀtta nÀtverka ute i nÀringslivet. Ska vi nu öka belÀggning pÄ konferenser och restaurang sÄ mÄste man synas, syns man inte sÄ finns man inte

Hon Àr född i Jokkmokk och bodde dÀr tills hon var 15 Är. DÄ flyttade familjen till LuleÄ.

 â€“ SĂ„ jag har bĂ„de Boden, LuleĂ„ och Jokkmokk i mitt hjĂ€rta. Jag har kvar stugan i Jokkmokk sĂ„ vi Ă€r dĂ€r fortfarande.

Anna Forsman har funnits i fastighetsbranschen i 15 Är. Sista jobbet var som nÀringslivspolitiskt ansvarig hos branschorganisationen FastighetsÀgarna Mittnord. Innan dess fanns hon pÄ HSB Norr i Boden. Hon Àr en pratsam och livlig person som utstrÄlar energi.

– Jag brinner för service eller jag Ă€lskar service. Det gjorde jag Ă€ven i fastighetsbranschen.För mig bestĂ„r en fastighet av tvĂ„ delar, en hĂ„rd och en mjuk del. Om huset fĂ„r en vattenskada Ă„tgĂ€rdas detta. Samtidigt finns Ă€ven mĂ€nniskorna i och omkring huset som man alltid mĂ„ste vĂ€rna och ta hand om. SĂ„ i fortsĂ€ttningen fĂ„r jag trĂ€na mig att inte sĂ€ga hyresgĂ€ster utan hotellgĂ€ster.

undefined
Under V75-helgen i Boden sÄ fanns nya hotellchefen Anna Forsman med ute pÄ golvet."Jag försökte hjÀlpte till med det jag kunde bland annat plocka disk och hÄlla rent och snyggt", sÀger Anna.

Hon tvekade aldrig nÀr Bodensias Àgare Per Hedman ringde och erbjöd henne chefsjobbet.

– Visst, det Ă€r en utmaning för mig som aldrig jobbat pĂ„ hotell men det Ă€r samtidigt en barndomsdröm som jag haft. Jag tror jobbet passar mig för jag gillar mĂ€nniskor, att hitta pĂ„ saker, utveckla och fĂ„ nöjda kunder. Per har sett mina förmĂ„gor och tyckte att jag skulle passa trots att jag inte varit i branschen.

Bodensia har 100 rum och drygt 18 fast anstÀllda. Under introduktionsveckan har Anna Forsman valt att fokusera pÄ att prata med personalen och se vilka sysslor som görs.

– Vi ska bli ett team ihop som gör den hĂ€r resan tillsammans. DĂ€rför Ă€r det jĂ€tteviktigt att fĂ„ lĂ€ra kĂ€nna alla.

undefined
Restaurangchefen Veronica Pettersson och hotellchefen Anna Forsman har ett tÀtt samarbete. "Jag vill att alla som jobbar hÀr ska bli ett bra team tillsammans."

Anna Forsman tycker att det Àr en fantastisk utveckling som sker just nu i Boden. Hon vill dÀrför att Bodensia ska bli en mötesplats, bÄde för alla som redan bor hÀr och de nya bodensare som kommer. MÄlet Àr ocksÄ att finnas till för bÄde lunch-, konferens- och hotellgÀster.

– Samtidigt som vi verkar pĂ„ en fantastisk plats sĂ„ har vi ett ansvar att inte bara förvalta ett hotell utan Ă€ven utveckla Bodensia.

– Det handlar om allt frĂ„n nyare teknik, jĂ€mn bra kvalitĂ© pĂ„ maten och kanske Ă€ven ny sorts mat och upplevelser. Det finns hur mycket som helst man kan utveckla men det Ă€r Ă€ndĂ„ viktigt att göra det i lagom takt.

undefined
Nya hotellchefen Anna Forsman trivs i Boden dÀr hon hunnit med att jobba Ät HSB Norr. " SÄ jag har mÄnga bekanta i stan genom det jobbet."

Givetvis vill hon att konferenslokalerna ska fyllas igen efter pandemin och att man Àven fÄr ett fullbokat hotell i sommar.

– För mig Ă€r det viktigt att fortsĂ€tta nĂ€tverka ute i nĂ€ringslivet. Ska vi nu öka belĂ€ggning pĂ„ konferenser och restaurang sĂ„ mĂ„ste man synas, syns man inte sĂ„ finns man inte. Det Ă€r viktigt att fĂ„ veta hur folk upplever vĂ„rt hotell, om det finns saker som man kanske har saknat eller annat som behöver förbĂ€ttras, sĂ€ger hotellchefen.

Anna Forsman tycker ocksÄ att Boden behöver fler restauranger som erbjuder a la carte, finare mat och fler barer.

– Jag tror det fĂ„r bodensarna att gĂ„ ut och Ă€ta mer i Boden och det drar mer mĂ€nniskor till alla stĂ€llen. Även till Bodensia.

Aktuellt om nye chefen

Namn: Anna Forsman, 48, kommer frÄn Jokkmokk.

Familj: Maken Daniel Nilsson, barnen Olivia, 17, och Emil, 22.

Bor: Radhus i LuleÄ.

Tidigare arbetsplatser: HSB Norr i Boden 2008-2018 och FastighetsÀgarna Mittnord som nÀringslivspolitiskt ansvarig 2018-2023.

Aktuell: Som ny chef för Quality Hotel Bodensia i Boden. Hon började jobba den 12 juni.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!