Ursäkten kommer efter kritiken mot att kommunen erbjudit flera barnfamiljer i Boden förskoleplats i Gunnarsbyn.
– Vi måste se till att den nya avdelningen kommer igång så fort som möjligt och snabba på utbyggnaden av fler förskoleplatser, säger Inge Andersson.
Han tillägger att en sådan här händelse inte är bra.
– Det finns egentligen bara förlorare.
Han pekar på föräldrarnas frustration och oro samt att kommunen betraktas som byråkratisk och inhuman.
– Epitetet närhetsliv har fått sig en riktig törn.
Närhetsliv är ett begrepp som kommunen myntat. Det ska stå för att det är nära till allt som är viktigt i Bodens kommun. På hemsidan skriver den att det gör att det blir enklare att få livspusslet att gå ihop.
Men kommunens lösning att erbjuda förskoleplats i Gunnarsbyn hade inneburit mycket långa dagar för barnen och barnpsykologen Jenny Klefbom ansåg att det är ohållbart för barn att sova så lite.
Kommunalrådet menar att det även drabbar Gunnarsbyn orättvist, som riskerar att betraktas som en avkrok bortom ära och redlighet.
– Det är en fin bygd och vi ska se till hela kommunen, men den här gången blev det fel. Det är bara att konstatera.
Inge Andersson tillägger att det blivit lika fel, som att låta barn från Valvträsk åka till en förskola inne i Boden.
Han uppger att kommunen måste ha en bättre framförhållning. Han blir orolig när han konstaterar att en ny förskola i centrum ligger fyra-fem år bort i planen.
– Det tror jag inte vi har tid med, utan bedömer att vi måste snabba upp den processen för att åstadkomma det tidigare än så. Vi får aldrig glömma bort varför vi har förskolor. Det är för att föräldrarna ska kunna yrkesarbeta och barnen samtidigt ska få en trygg och bra start i början av livet.
Han poängterar återigen att platsbrist inom barnomsorgen inte får bli en bromskloss för utvecklingen i kommunen.