Här är hans erfarenhet inom turism användbar. Han är rak, orädd och levnadsglad och en jävel på att laga mat. Mitt i allt annat han har gjort har han drivit två restauranger i Nairobi.
– Pilgrimsmusslan är det bästa köttet i världen. Det roligaste köttet att laga är hel karré i bit.
Jonas Gejke är uppvuxen utanför Uppsala i Bälinge. Efter ett år som utbytesstudent i USA tog livet en annan vändning. Han fick upp ögonen för annat, att världen inte bara är Sverige.
– Det blev en upptäckt att man kan göra saker. Man behöver inte gå och drömma, utan vill man göra något så gör man det bara.
Han gjorde lumpen som jägarsoldat i Såtenäs. Det valet var självklart, eftersom det är bland det tuffaste man kan göra.
– Man vill veta om man klarar av det och när man gör det, så blir det mindre hinder i livet. Allt man gör och kommer över tar en över ett farthinder på vägen. Det stärker en.
Nästa stora steg var när han for till Kenya, vilket var en ren slump. Han studerade på universitet med sikte på att bli lärare. Men på anslagstavlan satt ett anslag om att de sökte en campchef i nationalreservatet Masai Mara.
– Det fanns ingen chans att få en intervju, men jag ringde varje timme i nästan två dygn. Till slut skulle jag få komma på intervju. De sa att jag inte kunde räkna med att få jobbet, men att jag måste sluta ringa.
Han pluggade allt som fanns om Kenya i tre dygn, fick jobbet och åkte en månad senare.
– Jag hade ingen dröm, men det lät coolt och jag ville göra det.
Jonas Gejke trodde att han skulle stanna där ett år, men blev kvar 25. Efter de första åren startade han och hans kollega Kristoffer, JK Safari. De byggde en ny camp och körde sedan på med turism.
– Det är ett yrke och ett livskall. Man blir aldrig rik på att jobba med turister, men man blir rik på upplevelser. Framför allt så träffar man så fantastiskt många intressanta människor. Jag har vänner och bekanta som jag aldrig skulle ha träffat annars. Det är intressant att träffa folk från olika ytterligheter i livet.
En dag har han suttit och ätit middag med en pompös företagsledare med 50 000 anställda och nästa stund med en barnfamilj från Täby. Drivkraften är mötena och att leverera en upplevelse, som gör att folk lyser efteråt.
Han har alltid haft en kollega. Nu är det Fredrik Broman. De äger och driver Aurora Safari Camp tillsammans sedan december.
– Det är alltid roligt att ha någon att stötta sig mot.
Han och Fredrik har varje torsdag har en sanningskommission. Då måste de säga vad de tycker och tänker om allt och sedan får de inte ta upp det igen, utan går vidare. Nyckeln är att vara ärlig.
Jonas Gejke och Fredrik Broman träffades för första gången när Fredrik jobbade i charken på Ica i Bälinge. Då kände de inte varandra. Sedan när Fredrik Broman blev lärare på svenska skolan i Nairobi så klev han in på Jonas kontor för att boka en safariresa. Därefter har deras samarbete fortsatt. De har korsbefruktat deras båda världen; östra Afrika med norra Skandinavien.
Jonas Gejke har en son som heter Moniko, som i dag 17 år och pluggar i Uppsala. Jonas separerade från Monikos mamma för länge sedan och trodde inte det skulle bli något mer. Men så träffade han Naila och deras relation utvecklades till en kärleksrelation.
– Vi är så olika. Vi är ying och yang. Jag slänger mig gärna ut i det okända och hon vill gärna veta vart hon sätter fötterna.
De har två döttrar, Zahra, 15, och Kaila, nio. Jonas och Naila gifte sig ute på savannen under ett akaciaträd. De hade 120 gäster från hela världen.
Familjen ska återförenas i Gunnarsbyn, osäkert när beroende på att den bokstavligt talat fastnat i Migrationsverkets byråkrati.
Beslutet att flytta är en kombination mellan att barnen ska få uppleva Sverige, som är en del av deras DNA, och att han hade för mycket att göra samtidigt och inte hann med familjen.
Som mest hade Jonas Gejke och hans kollega 300 anställda. Förutom resebolaget och campen hade de en lodge, ett flygbolag som flög luftballong över Masai Mara, ett företag som klättrade i Kilimanjaro, ett bolag i Rwanda och resebyrå i Stockholm.
– Turismen har fått många hårda slag genom åren, bland annat terroristattacken i Nairobi och att det har varit röriga val.
Det får en mycket större effekt än om det händer något i Europa. Trots att det sker attacker även i Paris fortsätter människor att åka dit till skillnad från Kenya. Där leder det till att 100 000-tals jobb försvinner och folk svälter.
Jonas Gejke kände att han ville flytta till Sverige. Han blev erbjuden jobb på en stor hotellkedja, som ville köpa hans camp, men då sa hans fru stopp. Sverige blev då ett alternativ.
– Jag kan bara tänka mig ett ställe jag vill bo på och det är just i det här området. Jag har trivts här sedan första gången jag satte min fot här. Det är ett lugn. Folk är hjälpsamma och trevliga. Här finns otroligt många möjligheter att göra saker, fantastiska aktiviteter. Man kan göra allt här. Det är som en stor lekstuga. Den här regionen exploderar. Råne älvdal är det mest intressanta området för turism i hela Norrbotten i mitt tycke.