När hon får höra att familjen som bor i Hamptjärnmoran erbjudits plats på förskolan i Gunnarsbyn säger hon spontant:
– Det låter ju inte klokt. Det låter fruktansvärt vansinnigt att utsätta familjer för det här. Jag vet ju att närhetsprincipen är borta. Förut erbjöds man plats inom området, men man måste ändå titta på vad som är praktiskt och möjligt för en förälder, säger Rigmor Åström.
Hon påpekar att det finns förskolor på närmare håll; Prästholmen, centrala stan och Torpgärdan.
– Det finns ju massor med förskolor, någonstans måste det ju finnas en glugg.
Britt-Marie Loggert-Andrén (S), ordförande i utbildningsnämnden, säger att det naturligtvis inte är rimligt att erbjudas förskoleplats i Gunnarsbyn när man bor i Heden/Hamtjärnmoran.
Kommunen har beslutat att ha 17 platser per avdelning. Kommunfullmäktige har beslutat att man ska ned till 15 platser. Men nu har man ett överintag.
– Vi har otroligt fullt på våra förskolor och det kommer att vara så. Vi har satt ett tak på 18,5 plats. Det går inte att med skohorn tränga in hur många barn som helst. Det är för att vi inte ska köra ner vår personal fullständigt i botten. Den är jätteviktig och gör ett fantastiskt jobb, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Nu håller kommunen på att bygga om och bygga till förskolor och planerar också att bygga nya.
– Det är ingen quick-fix. Det tar tid.
Vad är rådet till föräldrarna. Är det rimligt för att barn att åka så långt till förskolan?– Nej, det är inte rimligt. Det finns ingen snabb lösning. Det finns inga lokaler man kan öppna upp. Även om det skulle finnas tar de tid att ställa i ordning och det är svårt att få tag i personal, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Hon vet inte hur de ska lösa situationen som är nu.
– Därför erbjuder man platser där det finns. Just nu är det Gunnarsbyn där vi har platser att erbjuda.
Har ni gjort för mycket på en gång?– Jag vet inte vad jag ska svara. Vi vet att det varit mycket under våren och att det blivit mycket fortare fullt än man trodde.
Har ni planerat fel, haft dålig framförhållning eller gjort dåliga uppföljningar?– Jag vet inte. Det är möjligt att man inte följt upp ordentligt.
Vad kommer du göra åt situationen?– Man måste försöka hitta lösningar. Vi har inga dagbarnvårdare anställda, säger Britt-Marie Loggert-Andrén.
Hon säger att trycket kommer lätta.
– Vi vet att det kommer lättas upp. Det är mycket tjockare på förskolorna på vårarna. Sedan försvinner de barnen som börjar sex-års.
Men det är ingen lösning för Mimmi Olsson och hennes barn. Deras räddning blir en privat förskola i Skogså.