Militärt partaj ska hållas i tält
Det här är inte som partytältet för trädgården, precis. I 2.000 kvadratmeter jättetält ska deltagarna i militära skytte-VM träffas, trivas och ha bankett. - Det var litet svårt att hitta komplett servis till 800 personer, säger ansvarige Anders Rönnqvist.
TÄLTCHEFEN. Major Anders Rönnqvist är ansvarig för tält inklusive verksamheten i detta. Han lyckades med konststycket att låna ihop porslin för 800 personer, porslin i någorlunda samma stil.
Foto: Håkan Zerpe
kaserngård. Måtten är 50x40 meter med en höjd på cirka 5-6 meter. Innergolv finns, förstås, jämte tre uppvärmningsanordningar.Major Anders Rönnqvist är spindeln i nätet för tält och verksamheten i detta.- Måndag kväll har vi get-together-party för 750 personer och lördagen därefter stora banketten med 800 deltagare, berättar han. Tvättställ? Ja, vi vill helst ha på två ställen, säger han till en medarbetare som kommer fram och frågar.Militär precision
Planeringen har varit minutiös. Måtten för tältbehovet har räknats ut via antal kvadratmeter som varje deltagare behöver. Allt enligt en norm.Tälten är igång under hela veckan. Dagtid körs kafeteriaverksamhet, pub ordnas på kvällen. Tältet ger också resultatservice inklusive filmvisning från dagens tävlingar.- Här träffas och möts man. Vitsen med att nyttja kaserngården är närhet till boende, vapenkassuner och matsal. Alla bor i kasernerna. Soldaterna är lediga och deras sängar används. Hyrtält
Stora tältet är inhyrt. I affären ingår stolar och bord, golv, mattor, garderob, scener och belysning jämte två mindre tält som ska stå vid tävlingscentrum på Rödberget. Toaletter finns att tillgå i omkringliggande byggnader på bekvämt nödavstånd.- Efter vad jag hörde fanns tydligen ett enda företag i landet som kunde klara det här, förklarar Anders Rönnqvist tältprojektet. Kring miljonen går dessa faciliteter på.Gående
Get-together-middagen ordnas med gående bord. Fem rätter finns: Ren, kalkon, kyckling, lax, vegetariskt.- Under banketten är det förrätt, varmrätt och kaffe med tårta. Om vi skulle ha haft serveringspersonal, så ... Oj, oj. Därför ligger förrätten ute när gästerna kommer och sedan får de gå och hämta mat.Anders Rönnqvist har haft en del huvudbry att hitta 800 kompletta serviser.- Jag har lånat runt från alla mässar som finns. Men sedan vill jag också ha viss enhetlighet. Sista jag lånade av var Örnvik Camping som äger porslinet till Arcushallen. Lokala O II, Oscar den andre, fick i konkurrens med företag i hela landet äran att laga maten. Den tillreds på Björknässkolan med inhyrd personal.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!