Ny snackbar öppnar i Boden

Homayoon Hakimi öppnar på måndag sin snabbmatsrestaurang i centrala Boden, Love2snack. "Det bygger på ett hollänskt koncept och är den första i sitt slag i Skandinavien."

Mellanmålen produceras i Holland. Homayoon Hakimi kommer sälja 60 olika typer.

Mellanmålen produceras i Holland. Homayoon Hakimi kommer sälja 60 olika typer.

Foto: LENA TEGSTRÖM

BODEN2019-08-06 21:08

Homayoon Hakimi kommer från Iran, men har sedan 1988 bott i Holland. Sedan 2016 bor han i Rosvik. Det var kärleken som förde honom dit.

– Jag flyttade dit för att gifta mig. Vi träffades på Facebook.

De engagerade sig båda i ett kvinnoöde i Iran. Hon skulle hängas och tillsammans med många andra arbetade de emot det.

Homayoon Hakimi drev även företag i Holland och berättar att han de senast åren har arbetat för att starta en ny affärsverksamhet. När han kom till Sverige insåg han att det inte säljs mellanmål som dessa snacks från Holland, där de produceras, i Sverige.

– Men det var inte lätt att hitta en lokal eftersom folk inte visste vad det var.

Så fick han genom en bekant kontakt med Dennis Wikstén, Wiksténs fastigheter.

– Han var öppen och hjälpsam. De som bor här i huset är nyfikna. När jag renoverat har ungdomar kommit hit och frågat när jag öppnar och gillat mig på Facebook, säger Homayoon Hakimi.

Love2snack kommer att öppna i 43:an. Han har byggt om och renoverat lokalen själv.

Som person har han många strängar på sin lyra och berättar att han var simmästare i sitt hemland, han dyker och kan flyga. Han är högt utbildad och har tre olika titlar. Han tycker om att engagera sig för goda sakers skull och har erfarenhet av eget företagande, men har inte drivit någon liknande affärsverksamhet tidigare. Hans tanke är att expandera över hela Skandinavium och välkomnar likasinnade, som vill starta sitt eget franchiseföretag på andra orter, att gå med hans rörelse.

– Det kan växa snabbt för startkapitalet är lågt och an kan sälja från dag ett.

Han säger att det inte finns någon särskild målgrupp. Själv har han i Sverige saknat mat som man kan ta med sig och äta på vägen. Mellanmålen han säljer går antingen att äta på plats eller ta med sig. Ingenting lagas på plats, utan mellanmålen är snabbmat som värms upp. De innehåller allt från ost, kyckling, svamp och kött och råvaror går, enligt Homayoon Hakimi, att spåra.

Till premiären på måndag försöker han få tillstånd att sätta upp attraktioner utanför, bland annat en hoppborg.

– Men polisen sa att det kunde bli svårt med så kort varsel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om