Problemet är att personer med stora elektriska rullstolar inte får plats på den befintliga handikapptoaletten.
Föreningen tog upp frågan med dåvarande kommunalrådet Inge Andersson i maj 2017 och föreslog att den större toaletten kunde inrymmas i det tomma rummet vid kapprummet.
Kerstin Smedberg, sekreterare, hävdar att hon den 20 juni och den 20 juli förra året även lämnade brev adresserade till Inge Andersson respektive fastighetsförvaltning om bland annat toalettproblemet på Björken.
Conny Bergwall, chef på fastighetsförvaltningen, uppger att förvaltningen inte har fått det brevet.
– Det finns inte instämplat hos oss. Vi har inte fått till oss det som kamratföreningen har efterfrågat. På något sätt har informationen fallit mellan stolarna. Den har inte kommit fram till oss. På något sätt har kommunikationen till kamratföreningen klickat.
Men förvaltningen har inte varit omedveten om att toaletten för funktionshindrade, en RWC-toalett, på Björken inte uppfyller dagens krav. Däremot uppfyller den dåtidens krav, som gällde när huset byggdes.
– Vi tittade på om man kunde göra två toaletter av de tre som finns, men inte ens då hade vi uppnått dagens krav. Då bygger vi om något som inte uppfyller kraven vi vill åstadkomma. Det hade blivit tokigt det också, säger Conny Bergwall.
Då tittade de på vad det skulle innebära att göra en RWC som uppfyller dagens krav, men det skulle kräva att man måste bygga ut toaletten i korridoren. I samband med det frågade kommunen Äldrefastigheter, som äger byggnaden, om de kunde tänka sig att vara med och dela kostnaden.
– Det var de inte, säger Conny Bergwall.
Kommunen har renoverat Björken under sommaren och hösten, bland annat fräschat upp toaletterna.
Conny Bergwall hade ingen aning om att det nya större handfaten gjort att det blivit sämre.
– De måste berätta det för oss. Vi kan inte göra något om vi inte vet om det, men det kommer vi byta.
Vad ska ni göra åt problemet att människor inte kan använda toaletten?– Är det så att den måste byggas om då måste vi ta dialogen med socialförvaltningen om den är beredd att göra den investeringen och göra den lokalanpassningen. Vi på fastighet har inte pengar till det, säger Conny Bergwall.
Han vill prata med kamratföreningen och när de får in föreningens önskemål angående toaletten så kommer de gå vidare till socialförvaltningen.
– Vi kommer fråga den om vi ska ta fram ett kostnadsförslag. Och så får de säga ja eller nej.
Han uppskattar att lokalanpassningen kostar runt ett par hundra tusen kronor.