Vid ett tidigare besök upptäckte miljö- och byggnämnden att livsmedel vars bäst-före datum var april 2012 förvarades i en kyl.
Nämnden gjorde nyligen ett kontrollbesök. Vid denna inspektion fanns utgångna livsmedel fortfarande i kylen, men bäst-före datum hade även passerats för livsmedel i förrådet för torra varor.
Förrådet innehöll senap daterad maj 2013, majonnäs, russin, mandelspån och mörk choklad daterade september 2013 samt kokos från 2012.
Aldrig tänkta att användas
Restaurangägaren förklarade att varorna aldrig var tänkta att användas och meddelade att så även var fallet för varorna i kylen. Men nämnden gillade inte förfarandet och påpekade att "avfallet" hanterats på fel sätt. Avfall bör inte förvaras så att förväxling kan ske mellan sopor och tjänliga livsmedel.
Förbud
Nämnden betonade dessutom att det är upp till en livsmedelsföretagare att visa för kontrollmyndigheten hur man kommit fram till att utgångna livsmedel är säkra.
Nämndens beslut blev att förbjuda restaurangen att förvara avfall i kylar och torrförråd.