Carin Blom, som driver Carin Blom Design, berättade om sina smycken. Makraméhalsbanden knyter hon själv och pärlorna köper hon direkt av tillverkare i Ghana.
– De tillverkar av återvunnet material och sedan handmålare de glaspärlorna.
2006 började hon göra smycken. När hon blev intresserad av smycken hittade hon inte det hon själv ville ha.
– Det går trender även i smycken, sa Carin Blom.
Därför började hon tillverka egna.
Så hittade hon en nätbutik med säte i Ghana och gjorde en beställning. Hon tyckte så mycket om pärlorna. Dels för att de är tillverkade av återvunnet glas, dels för att de är handgjorda.
– Jag blev förälskad i kvalitén.
Det ena ledde till det andra och hon åkte dit. Hon gjorde sin beställning av en okänd person. Under sin första resa till Ghana fick hon träffa honom ansikte mot ansikte och fick se honom tillverka smycken.
– Det var hans pärlor som fick mig att komma till Ghana. Jag tycker vi måste tänka mer och mer på det här med att återvinna.
Mässingen i Carin Bloms smyckena är också återvunnen.
Hon visar en chevronpärla och berättar, att när de kom till landet kring 1700-talet så byttes de mot slavar.
– De kallas Bakom motor, vilket betyder istället för en människa. I Ghana följer pärlorna människor från födseln till döden.
Hon fascineras av landet, dess historia och kultur. Om drygt två veckor gör hon sin andra resa dit.
Bredvid fikabordet demonstrerade Karin Johansson, Sundakliniken, sin massagematta, som masserar med infrarött ljus. Annica Falck frågade om det fanns något program för träningsvärk. Och det fanns det. Återhämtning efter aktivitet heter det.
– Nu känner jag värmen baki ryggen. Det skakar som när man åker tåg, men det är inte oskönt. Någon nytta gör det att ligga still en kvart och inte titta på telefonen. Det behöver alla. Det är alltid skönt med massage, sa Annica Falck.
Hon har varit på mässan en gång förut och är intresserad av hälsa och hantverk.
Karin Johansson tycker att de fått ihop en bra mix av utställare i år.