Här hittar du aktiviteter i Tornedalen.

Här hittar du aktiviteter i Kalix.

Här hittar du aktiviteter i Gällivare.

Storklinten utlovar sportlovsöppet under tiden 23 februari-15 mars. Den som inte vill åka utför kan testa längdspåret runt berget.

Försvarsmuseum utökar sina öppettider till att omfatta veckans samliga dagar under lovet. En särskild barnutställning finns som heter "Rörelse". Den lockar med att du kan krypa in i berget och försöka hitta vägen ut. En stock figurerar också där besökarna kan balansera. Men man får passa sig. I vassen lurarar krokodilen.

Det går också bra att testa nya utmaningar där det gäller för besökaren att balansera och våga klättra.

Medan de yngre håller sig i rörelse kan medföljande vuxna se en utställning som heter "Glöm oss ej". Den handlar om de totalt 800 krigsfångar från Norge som kom till Karlsvik utanför Luleå i juni 1945. Fångarna transporterades sedan vidare till Sovjetunionen med båt via finska Uleåborg.

Nordpoolen har givetvis öppet och utlovar att wibitbanan i bassängen ska vara på plats varje dag 10-15.

I Gunnarsbyns Folkets hus står utställningen Små och stora troll. Den tar upp den kulturskatt som finns kring troll med bilder, sagor och sägner.

I ett särskilt bås med videokamera kan den som vill spela in sin egen trollhistoria.

En boktipsfrukost ordnas på Bodens stadsbibliotek 3 mars. Bokintresserade kan byta boktips med personalen och med varandra. Frukost finns till självkostnadspris.