Det är Madde Lundberg, projektledare och kulturentreprenör, som tagit inititivet till kulturkvällen den 23 februari i Folkets hus i Boden. Hon beskriver Boden som en öppen stad dit människor från olika kulturer kommer. Öppenheten och solidariteten i staden är någonting som hon vill bygga vidare på.

– Därför går vi ihop och arrangerar en kulturkväll för att samla in pengar dit det behövs. Det finns bland annat ett jättestort behov hos Bodens flyktinghjälp av hygienartiklar. Bodens flyktinghjälp är också på gång med att starta upp aktiviteter för kvinnor och flickor och där kommer det också att behövas pengar, säger Madde Lundberg.

Tanken med Alla Tillsammans är att få in pengar till saker som vanligtvis inte skänks av folk, som bindor och blöjor. Idén föddes redan i november då Madde Lundberg kontaktade Katrina Englund, grundare Flyktinghjälpen i Boden.

– Jag blev eld och lågor. Jag är så van att alltid klara mig själv, säger Englund.

De som medverkar på välgörenhetsgalan är bland andra Dance Direction, Bodens spelmän, Hamza, Internationella kören i Boden och clownerna Eva och Lotta. Galan kommer att ledas av konferenciererna Charissa Martinkauppi och Anna Munkhammar. Svenska kyrkan är delaktig för att organisera intäkterna.

– Alla ställer upp ideellt och bidrar med sina insatser, arbetstid och lokaler, säger Madde Lundberg.

stellan.maki@kuriren.com

0921-539 13