Det är cirka 30 konstverk som finns att beskåda i lobbyn på Bodensia. Bodens konstförening brukar som regel presentera en ny utställning varannan månad.

– När Bodensia ville ha tavlor på sina väggar så tyckte vi att det var roligt att kunna ställa upp och hjälpa dem med det, säger Inger Nordlund, ordförande.

Den beskrivs som en inaktuell konstutställning och där nuvarande tema är människor. Nästa tema som startar 29 september i Bodensia har fått namnet Konst i kvadrat.

Artikelbild

| Bodens konstförening.

Bodenföreningen har fasta utställningsdatum under året som till exempel under Skördefesten och Miljödagarna som startar på fredag och där föreningen kommer att synas på området.

– Sedan kan det vara personer som kontaktar oss och vill ha en utställning och då försöker vi alltid ställa upp. Det kan till exempel handla om hemvändardagar i någon av byarna, säger Inger Nordlund.

Skördefesten är också startskottet för höstterminen med bland annat regelbundna målarträffar i föreningens ateljé på Brogatan. I lokalerna bedrivs även kursverksamhet och arrangeras föredrag.

Bodens konstförening bildades 1979 och har i dag runt 70 medlemmar, allt från aktiva konstnärer till konstintresserade stödmedlemmar.

Artikelbild

| Bodens konstförening.

– Föreningen härstammar ända från Bodengruppen som på sin tid i större utsträckning hade utbildade konstnärer. Vi har inga krav på hur bra man måste vara och alla är välkomna som tycker att målning är roligt. Det är mer glädje än kvalité i vissa fall, medan andra medlemmar är väldigt duktiga, säger Inger Nordlund.