Båda 21-åringarna är fostrade i Bodenlaget Cheer Future, men valde att flytta söderut för några år sedan för att satsa på cheerleadingsporten på en högre nivå. Det innebär många träningar för både tjejerna,

– Vi tränar fyra kvällar i veckan och sedan är vi båda tränare för varsitt lag så vi tillbringar mycket tid i träningshallen, säger Alma Johansson.

Under vistelsen i Göteborg så jobbar Alma inom vården medan Josefin är elevassistent i skolan.

Artikelbild

| Svenska landslaget, där Alma Johansson och Josefin Rönnqvist finns med tog VMbrons i Cheerleading.

– Vi båda har fått möjlighet att anpassa våra arbetstider så vi kan vara med alla träningar. Annars skulle det inte fungera , säger Josefin Rönnqvist.

I maj var de också och tävlande i Orlando i VM. Både med svenska cheerleadinglandskapet och med sitt klubblag.

GCO Wildcats från Göteborg och föreningen Gothenburg Cheer One försvarade sin tredjeplats från klubb-VM förra året när de idag blev trea och hämtade hem bronsmedaljen.

– Ja, det kändes härligt med en till bronspeng. Vi lägger nu mycket tid på sporten och flyttade till södra Sverige för en full satsning, säger Alma Johansson

– Då känns det kull att det ger utdelning också, säger Josefine Rönnqvist.

Svenska landslaget, representeras av det klubblag som blir svenska mästare. Vilket är Alma och Josefins klubblag. Svenska landslaget tog en bronspeng vilket de är väldigt nöjda med.

– Vi tog oss till final och där gjorde vi inte några missar. Konkurrensen är stor så det kändes bra att vi tog medalj.

– Vårat landslag blev fram framhejat av flera nationer vilket kändes roligt. Det var en bra stämning bland lagen på plats, säger Alma Johansson.