BröllopssĂ€songen Ă€r hĂ€r. Ăver tusen par i Norrbotten vĂ€ntas gifta sig i Ă„r och hĂ€lften av dem frĂ„n maj till augusti. Experterna Ă€r ense om att fler par Ă€n nĂ„gonsin lĂ€gger stor vikt vid hur dekoren ser ut, att maten Ă€r ekologisk och att desserten Ă€r nĂ„got annat Ă€n tĂ„rta.
â Det man vill ha nu Ă€r förtrĂ€fflig mat frĂ„n duktiga kockar, guld och pastellfĂ€rger i dekoren och ett dessertbord med till exempel cupcakes, tĂ„rta och annat gott. Vi mĂ€rker att mĂ„nga fler par Ă€n förut Ă€r villiga att lĂ€gga mer pengar pĂ„ stylingen. Man vill gĂ„ "all-in" och blinga till det lite extra, sĂ€ger Camilla Haraldsson, Fest- och bröllopskoordinator pĂ„ Fest & Bröllopsagenturen.
För att testa de nya trenderna Äkte Kurirens test-team till Ralph LundstensgÄrden i ErsnÀs som arrangerar upp till tvÄ bröllop i mÄnaden. DÀr fick blivande brudparet Fanny Lindgren, 24 Är, och Jonas Sandin, 27 Är, frÄn LuleÄ, smaka pÄ lokalproducerad bröllopsmeny lagad av Ralph LundstensgÄrdens Àgarinna Kristina Holmberg, Àta bröllopscupcakes bakade av Benny Hasselgren, konditor pÄ Hemmagastronomi, och njuta av blomsterarrangemang och brudbukett designade av Nina Johansson, florist pÄ Bellis blommor.
â Maten var riktigt god! Muffinsen var ocksĂ„ vansinnigt goda. Vi kommer sjĂ€lva att ha medelhavsinspirerad mat och tĂ„rta pĂ„ vĂ„rt bröllop men det Ă€r ju bra att man fĂ„r utforma allt som man vill, sĂ€ger Jonas Sandin.
Paret, som har varit förlovande sedan februari 2013, har valt rosa och vitt som fÀrger pÄ deras eget bröllop men var bÄda förtjusta i de trendiga pastellfÀrgerna som Nina Johansson pÄ Bellis blommor hade satt i hop i brudbuketten och blomsterarrangemanget.
â Vi fĂ„r mycket förfrĂ„gningar om brudbuketter som ska se ut som att man hĂ€mtat det frĂ„n sin egen trĂ€dgĂ„rd. Det Ă€r det hetaste just nu, sĂ€ger Nina Johansson p+ Bellis blommor.
Enligt bröllopsexperterna sĂ„ har bröllopsmaten inga sĂ€rskilda rĂ„varor som Ă€r trendiga just nu, dĂ€remot vill mĂ„nga par försĂ€kra sig om att maten Ă€r ekologisk och vĂ€llagad. Ăven efterrĂ€tten fĂ„r gĂ€rna vara annorlunda och dessertbord i stĂ€llet för tĂ„rta börjar bli populĂ€rt.
â Det Ă€r lĂ€ttare att leva ut mer smaker dĂ„ och vĂ€lja sjĂ€lv, sĂ€ger Benny Hasselgren pĂ„ Hemmagastronomi.
Och det Àr vÀl just det som Àr det trendigaste av allt just nu, att man fÄr bryta mot traditionerna och göra som man vill.