Det är mikrobryggeriet Nausta som till veckan planerar att vara igång i nya lokaler i Arvidsjaur. Närmare bestämt i en hangar på flygplatsen.
– För att kunna expandera behövde vi hitta större lokaler, säger bröderna Max och Frank Stenberg i ett pressmeddelande.
Tidigare har de hört till i garaget hemma i Slagnäs. Den nya lokalen innebär fem gånger så stor produktionsyta. Från 32 kvadratmeter till 160 kvadratmeter och 10 meter högt i tak.
Produktionskapaciteten kommer därmed öka från 140 000 liter till 170 000 liter. Målet är att kunna producera 800 000 liter till den stora expansionen 2017.
Dessutom finns planer på lite olika satsningar.
– Bland annat funderar vi på att skapa besöksverksamhet ute i hangaren och ska förhandla om en servering ute i avgångshallen på flygplatsen.
Bryggeriet består av fem anställda, varav två säljare och det tillverkas 20 ölsorter i olika samverkansprojekt. En ny produkt som planeras att lanseras är folköl.