Det är nämligen dags för den 13:e upplagan av "Kulturnatten" – ett storslaget kulturarrangemang där alla får vara med, bara man anmäler sig

– Syftet är att sänka tröskeln till kultur, säger Eva Plumppu, projektledare för Kulturnatten sedan starten år 2006.

Och årets program är om möjligt än mer fulltecknat än tidigare år med några nyheter. Många körer kommer exempelvis att uppträda på Ebeneser istället för på Vetenskapens hus där förtidsröstning pågår. Svenska kyrkan håller sedvanligt sina konserter under eftermiddagen och kvällen men bjuder nu också in alla barn till en särskild barndag i Domkyrkan. På Nytroget kommer en talangtävling att anordnas och det kommer att hållas en workshop i burlesk i badhusets spegelsal. På biografen Royal bjuds ett gediget filmprogram av Filmpool Nord och Folkets Bio. Bland annat har Göran Emerius Norrbottenspremiär på sin naturfilm "Älven från skogen" där han dokumenterat sina besök vid Råneälven och berättar om möten med fåglar och djur.

Artikelbild

| Anna Sellén och Jonas Wassermann har deltagit många gånger under Kulturnatten. På lördag spelar de i EFS-kyrkan.

Kulturnattens program domineras dock sedvanligt av musik och bland annat återkommer en favorit i repris.

– Gossopranen Wilmer Heikkilä kommer tillsammans med Lennart Johansson att öppna restaurangscenen på Kulturens hus. I fjol var det så mycket folk. Jag hoppas att fler tar chansen i år, säger Eva Plumppu.

Fotnot: Kulturnattens program pågår mellan klockan 11 till midnatt under lördagen.