Hyllningskvällen #Närhetsliv 2019 är för att lyfta fram eldsjälarna inom Bodens föreningsliv. Bodensare har möjlighet att via ett webbformulär lämna in sina nomineringar mellan den 12 och 26 september. De priser som det går att nominera till är Eldsjälspriset, Guldhjärtat, Årets förening, Kulturtant, Hållbarhetspriset och Vinnarskalle.

– Sedan kommer tre nominerade utses till varje pris och en jury kommer utse vinnaren i alla kategorier förutom till Eldsjälspriset. Där kommer det utses tre nominerade och sedan kommer bodensarna får rösta fram vinnaren, säger Linnéa Byberg, eventproducent.

Förutom dessa ska ytterligare fyra pristagare hyllas, som nämnden för kultur, fritid och unga står bakom. Det är deras årliga stipendier. I år ska två ledare utses och två kulturstipendiater.

Artikelbild

| Linnéa Byberg, eventproducent på Bodens kommuns kommunikationskontor.

– Där är det redan färdignominerat, säger Linnéa Byberg.

Så totalt tio personer kommer att belönas för sina ideella insatser i Bodens kommun. Detta sker på Saga och det är först där på plats man kommer får reda på vilka vinnarna är. Förutom äran vinner pristagarna 10 000 kronor.

– Det är viktigt att hylla alla eldsjälar i föreningar och organisationer i kommunen för att de gör livet värt att leva. Hur skulle fritiden se ut annars? säger Linnéa Byberg.

Hon framhåller att det finns över 300 föreningar i kommunen, som ger barn, unga och även äldre en meningsfull fritid.

– De är en förutsättning för närhetslivet, att vi har nära till allt.

Även evenemang som Kulturnatta och Boden Alive skulle inte gå att genomföra utan att hundratals personer ställer upp och jobbar för att ge alla andra en upplevelse.

Kommunen står som arrangör för hyllningskvällen och det är Linnéa Byberg som ser till att den blir av i sin roll som eventproducent på kommunens kommunikationskontor.