Han bedömer att det missnöjet till stor del kan bottna i att vissa tycker att koalitionsarbetet har givit partiet för lite svängrum.

– Men så är det i en koalition, det får man räkna med. Jag vet att en del tycker att oppositionen fått lite väl mycket gehör för sina synpunkter, men vi har hela tiden haft ambitionen att jobba för Bodens bästa. Partiegoismen har fått stå tillbaka för Bodens bästa. Det tror jag också är bra för Boden i fortsättningen, säger Inge Andersson och tillägger:

– Sedan har jag förstått att det finns ett par herrar som är bittra över sina egna misslyckanden.

Kan du förklara vad du menar?

– Christian (Lindgren) och Torbjörn (Lidberg). Det var väl inte den bästa tiden i Bodens historia när de var kommunstyrelsen ordförande. Men det är klart, att om nu partiet är missnöjt med vad vi har åstadkommit i koalitionen, så är det klart att det är lockande att låta bodensarna tycka till om det.

I sociala medier skriver före detta kommunalrådet Christian Lindgren att Claes Nordmark är hans kandidat. Han vill ha en ny framsynt kommunledning, som formar ett Boden för alla där välfärden styrs av partiets grundläggande värderingar. Ett par som kommenterat tycker att det redan finns. Inge Anderson har lagt till att ledningen har "stark integritet fri från vänskapskotterier".

– Jag tycker att det är relevant. Det är precis så vi har jobbat. Jag har personligen i mitt politiska liv alltid hållit väldigt hårt på integriteten, att inte hamna i bastubadande och vip-rum.

Anklagar du Claes för det?

– NEJ, för jag känner inte honom. Jag vet inte vilka nätverk han har. Utan rent generellt så måste det vara en svunnen tid förbi.

Tycker du att det har varit så i Boden tidigare?

– Ja, det har mig berättats. Jag har inte bott här så länge.