Under natten har polisen i Norrbotten omhändertagit flertal personer för fylleri, varav en person misstänks för ringa narkotikabrott. De har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Detta här hänt under natten:

02:28 Olaga hot, Luleå

Polis beordras till Lövskatan efter samtal från en man som blivit hotad av en annan man. Det ska ha skett i samband med ett bråk. Den misstänkte mannen lämnade platsen, men anträffades av patrull. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om olaga hot. Patrullen omhändertog en person med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer.

03:15 Rattfylleri, Pajala

En patrull stoppar och kontrollerar en bilist i Korpilombolo. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Mannen misstänks för rattfylleri och släpptes fri efter förhör.

03:26 Misshandel, Luleå

En patrull uppmärksammar en misshandlad man i Innerstaden. Patrullen skjutsar mannen till sjukvård. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om misshandel.

04:48 Stöld, Gällivare

Polis beordras till en bensinstation i Gällivare där en man tagit en öl utan att betala. Patrullen håller förhör och upprättar en anmälan om ringa stöld.

05:33 Trafikkontroll, Gällivare

Polisen har haft trafikkontroller i Koskullskulle och på Mellanvägen i Gällivare. Samtliga förare var nyktra, utan anmärkning. En förare bötfälldes för hastighetsöverträdelse.