Här är händelserna som polisen rapporterar om från natten mot måndagen.

23.56, Sangis:

En person får en sten kastad genom rutan till sin entrédörr. Anmälaren tror det är ungdomar som kastat stenen. En anmälan om skadegörelse upprättas via polisens kommunikationscentral.

00.03, Gällivare:

En polispatrull stoppar en personbil på Malmbergsleden. Föraren av fordonet saknar körkort och misstänks därför för olovlig körning.

00.57, Mattila:

En person kontaktar polis då en okänd ung kvinna tagit sig in i dennes bostad. Kvinnan beter sig märkligt och uppfattas som påverkad. Det framkommer att hennes mopedbil har åkt ner i diket i närheten. Polispatrull och ambulans skickas till platsen. Kvinnan bedöms ej behöva ytterligare vård och överlämnas till vårdnadshavare efter blodprov. Hon misstänks för ringa narkotikabrott.

01.05, Kiruna:

Polispatrull stoppar en personbil som har körförbud. Föraren av fordonet rapporteras och får en ordningsbot.

01.35, Gällivare:

En polispatrull stoppar en personbil med dubbla registreringsskyltar. Föraren av personbilen blåser positivt i sållningsinstrument och tas med för kroppsbesiktning misstänkt för rattfylleri. Föraren saknar körkort och misstänks därför för grov olovlig körning samt märkesförfalskning då bilen har falska registreringsskyltar.

03.24, Haparanda:

En polispatrull skickas till Haparanda med anledning av en pågående misshandel i en lägenhet. I lägenheten befinner sig tre personer och två av personerna har bråkat med varandra. Polispatrullen upprättar en anmälan gällande olaga hot och misshandel.