Det som alla egentligen redan visste besannades på fredagen. Kroppsdelarna tillhör Vatchareeya Bangsuan som försvann för tre veckor sedan. Sökandet efter 20-åringen är över.
Detta bekräftades av polisen på fredagseftermiddagen sedan de fått svar från rättsmedicinalverket.
Spaningsledningen tillsammans med åklagarna fattade även beslut om att riva avspärrningarna runt ödehuset där de första fynden av kvinnan gjordes tidigare i veckan. Terrängen är åter fri för allmänheten.
Yngve Taavola, god vän med Vatchareeya och hennes familj, kunde därför besöka platsen för första gången.
Det blev ett starkt ögonblick.
–  Jag förstår inte hur någon kan göra så här. Det är sjukt. Jag begriper det inte, säger han samtidigt som han rundar knuten till ödehuset.
Yngve Taavola och Vatchareeya Bangsuan hade en fin kontakt. Det var bland andra Yngve som hon tydde sig till när hon behövde prata. Dessutom höll Vatchareeya på att ta körkort och det var Yngve som övningskörde med henne.
–  När hon mailade till mig började hon alltid med ”Hur mår min vän, då?”, berättar Yngve.
Att stunden är svår för honom märks. Det är med tårar i ögonen som han tittar in i huset genom det sönderslagna fönstret.
–  Det känns som en gravkammare härinne, konstaterar han.
Vilka känslor har du inför det som hänt?
–  Jag känner både sorg och ilska. Jag fattar inte. Hon var en så fin person, alltid glad.
Det är i det här området som Yngve Taavola och hans fru normalt plockar blåbär. I år kommer blåbärsplockandet att överskuggas av den tragiska händelsen.
–  Det blir blåbärsplockning även i år men jag kommer att tända ljus på platsen, säger Yngve Taavola.