Det är många som drömmer om en tågförbindelse mellan Luleå och Haparanda. För att det ska bli enklare att leva, bo och jobba längs Norrbottenskusten.

Under lördagsmorgonen satte Norrtåg sikte mot Luleå från Haparanda. Det gick även ett tåg till Boden och ett annat till Haparanda. Drömtåget var för stunden en glädjande verklighet.

– Som namnet låter så är det ju ett drömtåg som vi hoppas blir ett verklighetståg från och med 2018. Vi jobbar politiskt för att det här ska bli verklighet, säger Tommy Nilsson (S), kommunalråd i Kalix och fortsätter:

Artikelbild

– Det var kring 3000 personer som anmält intresse till att få åka med drömtåget längs kusten. Det är ju fantastiskt.

Tommy Nilsson berättar att en tågförbindelse mellan Haparanda och Luleå är en enormt viktig satsning för näringslivet.

– Vi vet att vi behöver arbetskraft till regionen, och vi får en större region att välja på för dem som har tänkt sig flytta hit. Tågen gör det lättare att pendla mellan jobb. En kan jobba i Kalix, och en kan pendla till Boden, säger Tommy Nilsson.

Agnes och Cecilia Waara från Haparanda var en av många passagerare som passade på att ta tåget till Luleå för att sen ta sista tåget tillbaka på kvällen.

Artikelbild

– Om det blir verklighet så knyts vi ihop med resten av Sverige. Jag tänker att det öppnar många dörrar för alla som pendlar till universitetet i Luleå till exempel, säger Cecilia Waara.