Varje vår sedan 1991 har Luleå studentspexförening bjudit på Lulespexet, en föreställning med traditionellt studentspex. Och det blir samma sak i år.

- ja, vi kör ett typiskt Lulespex med sång och dans, inga svordomar, inget under bältet och all på rim, säger Anton Westerlund, "direktör" för det hela.

Han utlovar även många skratt.

- Ja, jag tycker vi har fått fram ett bra manus, säger han.

Årets tema är som ofta historiskt och 2013 är det drottning Kristina som gäller. Spexet koncentrerar sig på hennes tid som drottning av Sverige före abdikationen och sin konvertering till katolicismen.

- Det handlar om hennes tid på tronen, säger Westerlund.

Den tidens kändisar som kusinen Karl Gustav (efterträdaren), Axel Oxenstierna och Descartes figurerar givetvis också.

Produktionen engagerar 52 personer varav sju befinner sig på scen, resten har bidragit med scendekor, kläder, smink, manus med mera.

Premiär är det lördag 20 april och det blir totalt tre föreställningar på Aula Aurora på universitetet. Men även Kulturens hus begåvas med en föreställning 24 april och det blir även en kort turné till Umeå och Nacka.

För manus ansvarar Felix Persson med hjälp av Tomas Johansson, Ulrica Hermansson och Hampus Hugosson. Regissörer är Madeleine Hellberg och Dennis Nyqvist.