Brotten ska ha inträffat i ett mindre samhälle mellan Luleå och Piteå. Den åtalade mannen, som är i 40-årsåldern ska, enligt kammaråklagare Klara Dahlström, ha misshandlat en ung flicka vid ett tillfälle men också för olaga tvång bestående av att han greppat flickans armar och lyft och tryckt ner henne i ett badkar och där duschat henne i kallt vatten medan flickan hade kläderna på.

Under torsdagens rättegång försökte den åtalade att förklara sig. Han erkänner tillvägagångssättet både vad gäller misshandeln och olaga tvånget.

– Vad gäller misshandeln så var det en olyckshändelse och det som hände i badkaret trodde jag var okey eftersom det har hänt tidigare, utan att jag varit delaktig, sade mannen och fortsatte:

– Sedan vill jag säga att vatten var ljummet, inte kallt, jag kände efter före jag duschade henne över huvudet. Jag visste att det var fel och jag var ångerfull efteråt.

Mannen är också misstänkt för att vid åtta tillfällen, mellan juni 2016 och mitten av februari i år, i parets gemensamma bostad, ha misshandlat sin hustru. Eftersom det är många fall av våld är mannen åtalad för grov kvinnofridskränkning.

Det har handlat om slag, sparkar, strypgrepp och knuffar vid ett flertal tillfällen.

Kvinnan har till följd av misshandelsfallet fått smärta, näsblod, andnöd, blåmärken och svullnader.

När kvinnan skulle berätta om händelserna ville hon göra det i den åtalades utevaro. Den misstänkte fick därför följa hennes förhör i ett medhörningsrum.

Kvinna berättade om år av missförhållanden. Hur som utsatts för våld och hot från mannen. Vid ett tillfälle då mannen tog ett stryptag på henne trodde hon att sista stunden på jorden var kommen.

– Jag trodde att jag skulle dö, jag fick inte luft och jag fick som ett tryck i huvudet, sade kvinnan.

Vid ett annat tillfälle påstås det att mannen knuffat omkull henne och sedan sparkat kvinnan på kroppen fem till tio gångar.

Förutom kvinnans berättelse finns det bilder som dokumenterar skador på kvinnans hals och kropp som hon menar kommer från mannens misshandel.

Den åtalade erkänner sex av åtta brott mot hustrun, de andra två saknade han minnesbilder av.

Rättegången fortsätter på fredag, då ska den åtalade mannen höras och ge sin förklaring till de åtalade gärningarna.