Lägenhetsinbrottet skedde på lördagen när familjen var borta under kvällen och rubriceras som grov stöld. Ägaren lämnade lägenheten klockan 14 och kom hem igen klockan 20.15 Tjuvarna stal smycken, mynt- och frimärkssamling samt kontanter till ett värde på omkring 50 000 kronor.

Polisen har gjort en kriminalteknisk platsundersökning och kunnat säkrat spår. Dessa är skickade på analys till NFC, Nationellt forensiskt centrum.

Anette Krig, förundersökningsledare, vill inte uppge vad de funnit för spår.

Hon säger att flera personer har sett en bil, som har ett samband med inbrottet. Bilen är en BMW i 100-serien, ljusgrå eller silverfärgad.

Efter att tjuvarna kastat ut ett kassaskåp från lägenhetsbalkongen har de släpat det över till Margaretagatan 18. De har hämtat bilen, som stått parkerad i närheten av Margaretagatan/Brogatan/Kungsgatan under inbrottet, kör fram den till Margaretagatan 18 och två personer har där setts lasta in kassaskåpet i bilen.

Anette Krig vill inte uppge det exakta klockslaget, men säger att det skedde runt klockan 20 på kvällen, precis strax före ägaren kom hem.

– Flera har iakttagit den här bilen. De är hörda, men vi vill gärna komma i kontakt med fler vittnen som gjort iakttagelser, säger Anette Krig.