Det är drygt två månader kvar till valet. Och vad ser vi? Jo, en trängd Stefan Löfven (S). Han kläms mellan borgerligheten på ena sidan och Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ och Miljöpartiet på den andra sidan.

De borgerliga partierna försöker han med traditionella politiska knep att stå upp emot. I Almedalen myntade han begreppet: Man saknar inte kon förrän Moderaterna har privatiserat henne.

Fyndigt? Jovars, men det säger också en hel del om Stefan Löfvens dilemma. Vi vet att han inte vill förstatliga industrin eller stänga friskolor, men han måste också tillfredsställa sin vänsterfalang, och ge eventuella regerings- eller stödpartier på vänsterkanten en näve med hö. Kon måste ju för guds skulle överleva i båset.

Men det är en vänsterfalang som hela tiden gör sitt yttersta för att klämma åt Stefan Löfven och utmåla honom som alltför intetsägande. Nu senast vad gäller Stefan Löfvens uttalande på sin Facebooksida om konflikten mellan Israel och Hamas.

"Stefan, Stefan, Stefan varför uttalar du dig som en jävla kossa" twittrade Jenny Bengtsson, förbundsstyrelseledamot i Hotell- och restaurang och riksdagskandidat för Vänsterpartiet.

Alla dessa uttalanden från i första hand vänsterpartister, Lars Ohly och Jonas Sjöstedt inte minst, har ett tydligt syfte, att tvinga Stefan Löfven att radikalisera sin utrikespolitik.

Men Stefan Löfven sa det som kan sägas om situationen i Mellersta östern. Han kritiserade Hamas för raketbeskjutningarna och att Israel har rätt att försvara sig mot dem.

Nu talar vänsterfolket och en del skribenter om "proportionalitet" vad gäller krigsinsatser. Israel som har en starkare krigsmakt skulle därmed inte få försvara sig fullt ut.

Vi undrar om samma krav hade ställts på invasionsstyrkorna i Normandie 1944, hade inte risken varit stor att kriget fått ett helt annat slut?

Stefan Löfven har svårt med vänsterfalangerna inför valet. Hur ska det då inte bli om han får möjlighet att bilda regering efter valet?

Det kommer att bli en ordentligt röd-grön röra.

Stefan Löfvens taktik inför valet att inte berätta hur han tänkt sig en regeringsbildning efter valet kan visa sig bli förödande. Nu är han ett villigt byte för de vänsterextrema som väger vartenda ord han säger och uttalar.

Det bästa sättet att slippa denna röra är naturligtvis att rösta på något av Allianspartierna. De har klart deklarerat vad de vill göra vid en valvinst. Det vet vi inget om vid en vinst för vänsterpartierna.