Familjen som består av två vuxna och tre barn har tidigare besökt ön för att ringmärka fåglar och det var även planen för denna resa. Men familjen som är bosatta i södra Sverige hade planerat för att resa hem redan i Lördags. Så blev det inte, då kraftiga vindar har förhindrat båten som kör fågelskådare till och från ön från att ta sig över från fastlandet. Inger Brännström, som är stationsbefäl på Haparanda sandskär, hoppas att familjen ska kunna ta sig hem under morgondagen (Tisdag).

– Vi har en som kör åt oss och det blåser för mycket för att han ska kunna ta sig ut säkert. Tidigt imorgonbitti har han beräknat att han ska kunna ta sig ut, så då blir det personalbyte och det här gänget får äntligen åka hem om allt går som planerat, säger Inger Brännström.

Någon större nöd för familjen ska det inte vara och enligt Inger Brännström brukar man planera för att det kan bli någon dag extra.

– De har varit hit förr så de vet ju, man planerar alltid för att det kan bli någon dag längre. Så man brukar ha med sig lite extra, de har plockat svamp också så det ska gå bra.