– Det var en riktigt häftig syn, säger medlemmen Peter Backman, som fotade en av Storklintenetapperna. Alla löpare som gick efter grusvägen mot start såg ut som en levande orm som slingrade sig fram.

Bodens Paramotorklubb har funnits sedan 2007, och har sedan dess gått från sju till 130 stycken medlemmar. Peter Backman var med och grundade klubben, och har sett intresset för sporten öka för varje år.

– Det har alltid varit människans högsta dröm att flyga, det är nog svaret på varför det har blivit så populärt. Nu har vi medlemmar över hela Norrbotten, och till och med några i Tyskland, säger han.

Artikelbild

| Överblick. Björn Karlsson från Bodens Paramotorklubb tog denna bild över campingen vid O-ringenstaden.

Paramotor är säkert för att vara en flygsport, men olyckor händer ändå. För snart ett år sedan inträffade en dödsolycka utanför Boden, sportens första dödsfall i Sverige. Orsaken till olyckan är fortfarande inte klarlagd.

– Vi miste en god vän och flygare i klubben, något som vi fortfarande inte har kommit över. Men det tycks inte ha haft en avskräckande effekt på intresset för sporten utifrån, säger Peter Backman.

Tar med passagerare

Bodens Paramotorklubb erbjuder även så kallade tandemflygningar, där en passagerare har möjlighet att följa med upp på en åktur.

Artikelbild

| Provtur. Peter Backman tar med Patrik Linder från Luleå på en tandemflygning.

– Ju fler tandemflygningar vi säljer desto fler medlemmar blir vi i klubben, för alla som har provat på det vill fortsätta köra på egen hand, skrattar Peter Backman.